ERC

Junior világbajnok indul a Rally Hungary-n

A 2016-os Junior WRC bajnoka, az olasz-román Simone Tempestini is rajthoz áll az ERC idei szezonjában, ahol mind a nyolc versenyt tervezi. A 25 éves versenyző navigátora Sergiu Itu lesz, azonban autóját csak később választja ki.

 
“Szeretnénk minden versenyen a győzelemért harcolni, és ha ez sikerül, akkor a bajnoki címre is esélyesek leszünk. – mondta a 25 éves Simone Tempestini. A jó eredményt azonban nehéz lesz elérni, mert nagyon erős ERC mezőny lesz idén.”
 
Tempestini korábban több ERC futamon is indult már, de teljes szezont még nem teljesített.
 
“A legtöbb idei versenyt ismerem, de teljes szezont még nem sikerült mennem az ERC-ben. Idén azonban szeretnénk ezt megtenni és nyolc futamon indulni, amikre a román bajnokság néhány futamán szeretnénk készülni.”
 
A négyszeres román bajnok Simone Tempestini 2016-ban WRC3-as és Junior WRC címet ünnepelhetett, majd R5-ös autóval is komoly tapasztalatot szerzett.
 
“Továbbra is a fő cél a WRC lesz, szeretnénk minél előbb visszatérni oda. Tavaly sokat küzdöttünk a WRC-ben az R5-ös autóval, az ERC idén segíthet a teljesítményünk fokozásában.”
Az ERC szezon május utolsó hétvégéjén Lettországban kezdődhet, jelen állás szerint.

Érdemes elolvasni

A fél WRC-mezőny a Róma Rallyn

mihalyi.csaba

Döbbenet: A koronavírus erősödése miatt marad el a Barum Rally

mihalyi.csaba

Elmarad a Barum Rally

mihalyi.csaba