WRC

Júniusban jöhet a 2021-es WRC naptár

Visszatérő és új versenyek is alkothatják a WRC 2021-es naptárát, amely előzetesét júniusra ígéri az FIA.

Jean Todt, FIA elnök Svédországban történt látogatásakor beszélt arról is, hogy idén már júniusban közzéteszik a WRC 2021-es naptárát.
 
“Amit most tudok mondani a naptárról az az, hogy júniusban tervezzük közzétenni és európai, afrikai, ázsiai, óceániai, valamint észak- és dél-amerikai versenyek lesznek benne. Bízunk egy esetleges közel-keleti versenyben is.” – mondta Jean Todt.
 
Oliver Ciesla múlt csütörtökön látogatást tett Horvátországban, ahol egy esetleges 2021-es WRC-futam lehetőségéről folytatódtak azok a tárgyalások, melyek korábban megszakadtak. A horvátok idén ősszel rendezhetnek egy kandidáló versenyt.
 
“Nagyon erősen bízunk benne, hogy júniusban ki tudunk adni egy előzetes 2021-es WRC naptárat – mondta Oliver Ciesla, a WRC promótere. – Korábban már megállapodtunk Spanyolországgal, hogy jövőre visszatérnek. Szeretnénk egy francia versenyt ismét, amennyiben vonzó versenyt tudnak kínálni számunkra. Szeretnénk visszatérni Ausztráliába is, ahol egy új központú versenyben bízunk. Természetesen Chile is visszatérhet 2021-ben.”
 
Spanyolország várhatóan Németország kikerülésével térhet vissza a naptárba. Új-Zéland csak az idei évre kötött szerződés a WRC-vel, kisegítve az ausztrál rendezőket, akik új helyszínre szeretnék vinni a vb-futamot. Chile a tavaly őszi belpolitikai helyzet miatt lett törölve az idei szezonból, amennyiben a körülmények is lehetővé teszik, úgy 2021-ben visszatérhet a naptárba a tavaly nagy sikert aratott verseny.

Érdemes elolvasni

Ilyenek lesznek a WRC motorok 2022-től

Hund Gábor

A Hyundai “Maradj otthon, gondolj a motorsportra!” címmel indít programot

Hund Gábor

Latvala egyszerre három autót épít

Hund Gábor