Kalle Rovanpera nagyszerű 2018-as szereplése

Kalle Rovanpera első teljes WRC2-es szezonjában a harmadik helyet szerezte meg, így téve teljessé a Skoda dominanciát a kategóriában. A 18 éves versenyző nagyszerű statisztikát mondhat idén magáénak.

Kalle Rovanpera és Jonne Halttunen 2018-ban kilenc versenyen indult a Skoda Fabia R5-tel, ebből hét versenyen volt WRC2-es futam, egyszer a finn, egyszer pedig a német bajnokság egy versenyén állt rajthoz.

 

A finn Vaakuna Ralin és a német Sachsen Ralin is egyaránt nyerni tudott. Németországban az Argentin Ralin elszenvedett nagy esése után tért vissza.

A WRC2-ben a Montén kezdte a szereplést, majd Mexikóban, Argentínában, Finnországban, Németországban, Walesben és Spanyolországban állt rajthoz.

Walesben és Spanyolországban is nyerni tudott a gyári Skodával, előbb a tavalyi bajnok Pontus Tidemand, majd az idei bajnok Jan Kopecky előtt bizonyult gyorsabbnak.

A finn pilóta nevéhez fűződik a szezon során legtöbb szakaszgyőzelem (52), és a legtöbb szakaszon való élen állás is (60) a WRC2-ben.

A Mexikó Rali után minden WRC2-es futamán az élen tudott állni, míg minden szakaszt legalább a negyedik idővel fejezett be.

Két szakaszon csaknem a teljes WRC mezőnyt megelőzte idejével, mindkétszer 1 tizedmásodperccel maradt el a leggyorsabb Ott Tanaktól.

A fiatal páros jövőre is marad a Skoda gyári versenyzője, azonban Rovanpera fiatal kora már nem lesz akadály, hogy bárhol versenyezzen.
Kalle Rovanpera a tavalyi Ausztrál Ralin minden idők legfiatalabb WRC2-es győztese lett.

Közelgő események

 • vas
  24
  Már
  2019

  Rallye3: Lyukóbánya-Parasznya

 • csü
  28
  Már
  2019

  WRC: Korzika Rali

 • vas
  31
  Már
  2019

  F1: Bahrein