Rally Cafe Magazin
Kamion

Kiss Norbi a bajnoki dobogóért küzd Zolderben

Az összetett ötödik helyéről várja a kamion-Eb folytatását Kiss Norbert. A Tankpool24 csapat kétszeres Európa-bajnok versenyzője most hétvégén Zolderben áll rajthoz Mercedes kamionjával, és reméli, hogy idén nem az igazságtalan büntetésekről szól majd a belgiumi hétvége, ahogyan tavaly.

Továbbra is elérhető távolságra van a bajnokság harmadik helye a szombathelyi versenyző számára: 24 pont a lemaradása a jelenlegi bronzérmes Adam Lacko mögött. Ahhoz azonban, hogy közelebb kerüljön ellenfeléhez, fontos lenne a jó eredmény Zolderben. 

“Szeretem Zoldert, különleges helyszín, habár a tavalyi hétvégére nem szívesen gondolok vissza. Igazságtalan és aránytalan büntetéseket kaptam, őszintén remélem, hogy ez a hétvége most a versenyzésről fog szólni.

Igazi régi stílusú pálya, kicsi bukóterekkel, betonfalakkal, veszélyes is kicsit, de pont ezért szeretem.

Tele van nehéz, lassú sikánokkal, de az első szektorban vannak gyors kanyarok is komoly féktávokkal, szóval tényleg összetett feladat jó időt menni itt” – ismertette röviden a pályát Kiss Norbert. 

A magyar versenyzőnek szárazon és esőben is voltak sikerei Zolderben, a Mercedes-szel is tudott már győzni Belgiumban. Idén azonban a továbbra is fennálló motorerő-lemaradás miatt visszafogottak a várakozásai.

“Szárazon már az is nagy eredmény lenne, ha dobogóra állhatnék. Ha viszont csak egy picit esne, akkor bármi megtörténhet, akár nyerhetünk is” – foglalta össze az esélyeket a pilóta. 

Zolderben a FIA ETRC-től megszokott menetrendben szombaton és vasárnap is időmérő + két verseny vár a mezőnyre.

A kamion-Eb hétvégi, zolderi programja:

Szeptember 14., szombat:

  • 10.45 – első időmérő + super pole
  • 14.00 – első futam
  • 16.15 – második futam

Szeptember 15., vasárnap:

  • 11.30 – második időmérő + super pole
  • 13.50 – harmadik futam
  • 16.05 – negyedik futam

Érdemes elolvasni

Kiss Norbi még egy dobogót szerzett Zolderben

Mihályi Csaba

Kiss Norbi dobogón Zolderben

Mihályi Csaba

Kiss Norbi: Mindenki kicsúszott

Mihályi Csaba

Ez a weboldal cookie-kat használ, hogy fokozza a felhasználói élményt. Elfogadom Read More