Rally Cafe Magazin
Kamion

Kiss Norbi: Mindenki kicsúszott

Kaotikus körülmények között kellett megszakítani a kamion-Európa-bajnokság csehországi futamát Mostban. A vasárnapi első verseny harmadik körében akkora eső zúdult a pályára, hogy mindenki kicsúszott.

„A szombati nap nem úgy sikerült, ahogy elterveztük – mesélte Norbi. – Vasárnap ötödik lettem az időmérőn és nagyon bizakodó voltam. Már a rajt előtt is esett az eső, ezért egy sorból indultunk, ami kedvezett nekem, mert így könnyebb megtartani a pozíciót.

Az első körben megelőztem Stefit, a másodikban Albacetét és feljöttem a harmadik helyre. Akár a győzelem is meglehetett volna, de leszakadt az ég.

Csak annyit láttam, hogy előttem Jochen (Hahn) kicsúszik, ezért jó hosszú féktávot vettem, de az sem segített, én is mentem a sóderágyban. Aztán utánam mindenki.

Akkora víz volt a pályán, hogy piros zászlóval meg kellett szakítani a versenyt. Utána kétszer is próbálkoztak az újraindítással, de mindig elkezdett szakadni, így végül törölték a vasárnapi két futamot.

Nem volt szerencsénk, mert a betétversenyek egy része rendben lezajlott, csak akkor kezdett esni, amikor mi léptünk volna pályára.“

Érdemes elolvasni

Kiss Norbi még egy dobogót szerzett Zolderben

Mihályi Csaba

Kiss Norbi dobogón Zolderben

Mihályi Csaba

Kiss Norbi a bajnoki dobogóért küzd Zolderben

Mihályi Csaba

Ez a weboldal cookie-kat használ, hogy fokozza a felhasználói élményt. Elfogadom Read More