WRC

Kárpótolja Latvalát a Toyota

A Svéd Rallyn tért vissza, de csak három szakaszt tudott megtenni Jari-Matti Latvala a Toyota Yaris WRC műszaki hibája miatt. A japán gyártó most kárpótolni fogja a finn versenyzőt Szardínián.

Jari-Matti Latvala idei első WRC futama a Svéd Rally volt, ahol egy Toyota Yaris WRC-t bérelt korábbi csapatától. Az autó azonban csak egy szakaszon volt kifogástalan, a másodikon Latvala megforgott, míg a harmadikon már komolyabb műszaki hiba miatt vesztett időt. A finn versenyző három szakasz után ki is állt, mivel a nagy hátrány miatt nem látta értelmét a folytatásnak.
 
Latvala legközelebb a Szardínia Rallyn állhat rajthoz, a Toyota pedig ingyen biztosítja az autót, felszereléseit, hogy így kárpótolja tavalyi versenyzőjét. A finn versenyzőnek is muszáj azonban támogatást szereznie a júniusi verseny előtt, de korántsem annyit, mint Svédország esetében.
 
“A Toyota valóban megígérte, hogy kárpótolni fog, aminek részletei még nem ismertek – mondta Latvala. Talán a logisztika árát nem kell kifizetnem majd.”
 
Latvala tehát nyáron visszatér, amikor elsőként Szardínián, majd Finnországban áll rajthoz.
 
“Nagyon örülök, hogy Szardínián indulhatok, de addig még sok idő van. Júniusig nem tudok más versenyen indulni, és ez bosszantó. Szóba jött, hogy esetleg indulok Portugáliában is, de oda nehéz megoldani a logisztikát. Ugyanakkor Szardíniát szeretem, tehát örülök valóban. Az is jó, hogy az olasz verseny még Finnország előtt van, így felkészülésnek is jó lesz a Szardínia Rally.”
 
Latvala júniusig sem marad munka nélkül, hiszen a Toyota promóciós munkáiban vesz részt, valamint könyvbemutatón is jelen lesz.

Érdemes elolvasni

Latvala sem változtatna

Hund Gábor

Tanak: Mindenki üres lappal kezdheti az új korszakot

Hund Gábor

Neuville: Örömmel folytatom a közös munkát

Hund Gábor

Ez a weboldal cookie-kat használ, hogy fokozza a felhasználói élményt. Elfogadom Adatkezelési tájékoztató

Kosár
  • Nincs termék a kosárban.