WRC

Katsuta már a dobogót célozza meg

Takamoto Katsuta folyamatosan fejlődik és gyorsul a Toyota Yaris WRC-vel, Horvátországban így már két szakaszt is nyerni tudott.

 
Takamoto Katsuta a hatodik helyet szerezte meg a Horvát Rallyn, ahogy minden idei futamán. A fiatal japán versenyző már két szakaszt is tudott nyerni az aszfaltos versenyen, ráadásul mindkétszer a 20.77 km-es pályán volt a leggyorsabb.
 
“Még nem tudom biztosan, hogy miért voltam ilyen gyors azon a pályán. – mondta Takamoto Katsuta. Nem kockáztattam, igaz nem voltak rizikós pillanatok sem. Nagyon jó ritmusban tudtam vezetni és 100%-ban megbíztam az itinerben.”
 
“Nagyon jól indult a szezonunk és persze még sok mindent meg kell tanulnom, de nagyon pozitív, hogy egyre gyorsabb vagyok. Korábban mindig azt néztem, hogy miért és hol veszítek időt, most viszont már azt nézem, hogy miként lehetnék még gyorsabb.”
 
Az év során szeretné megszerezni az első dobogós eredményét is, Katusta tudja is, hogy hol lehet erre képes.
 
“Ebben a szezonban valamikor, főként a Finn Rallyn vagy az Észt Rallyn, ahol igazán magabiztos tudok lenni, szeretném kipróbálni, hogy miként teljesítek amikor nagy tempóval kell közlekedni. Szeretnék egy igazán jó eredményt, dobogót elérni. Azt gondolom, hogy az irányunk jó, de egy nagy balesetnél könnyen elveszthetem a magabiztosságot. A saját feladatomra kell koncentrálni és lépésről lépésre kell gyorsabbá válnom.”
Fotó: Red Bull

Érdemes elolvasni

Visszatérünk a motorsportba a világ minden táján

Hund Gábor

Eladó Hirvonen, Evans és Rossi egykori Ford Fiesta WRC-je

Hund Gábor

Eladó egy 2017-es Ford Fiesta WRC

Hund Gábor

Ez a weboldal cookie-kat használ, hogy fokozza a felhasználói élményt. Elfogadom Adatkezelési tájékoztató

Kosár
  • Nincs termék a kosárban.