ERC ORB Rally Sajtóanyag

Készen állnak Hibjánék

Hibján Joci és csapata nagy örömére az idei utolsó versenyre nem kell órákig utazni, házhoz megy tavaly óta a Nyíregyháza-Zemplén Rali. Semmi elvárásuk nem lesz a hazai ERC futamon, csak a célba érés és a jókedv. 

 

Vágjátok már a gumikat? 

– Szerintem muszáj lesz. Nagyon úgy néz ki esőben fogunk autózni. A verdán még pár simítást kell elvégezni, de igazából versenykész állapotban van a Peugeot 208R2, reméljük mi magunk is. Hosszú és kemény futamra számítunk, biztos, hogy nem lesz egyszerű, de mivel ez nekünk hazai közönség, nagyon várjuk. Népes és erős a mezőny, igazi kihívás mindenki számára a zárófutam, ami egyben ERC. 

 

Otthon versenyezni, külföldi párosokkal…elég menő nem?

– Sokan leszünk a Nyíregyháza-Zemplén Ralin, én kifejezetten örülök, annak, hogy EB versenyzőkkel együtt vehetek részt ezen a rendezvényen. Tavaly kiváló volt a szervezés, szerintem idén is minden flottul fog menni. A pályák egy része ismerős, amelyek előző évben voltak, a többit pedig hamarosan megismerjük. Élvezetes, jó hangulatú és sikeres célba érésre hajazunk. Reményeink szerint sok kilométert gyűjtünk… és mosollyal az arcunkon gurulunk majd a céldobogó felé.

 

Lehetnek logisztikai nehézségek?

– Nem hiszem, nagyjából összeraktuk a képletet. Két srác kint lesz külső tankolózónában, mivel másképpen ez nem megoldható a távolság miatt. A többiek pedig szerizelnek. Természetesen itt lesz a család, és jönnek a barátok is, szurkolók, mégiscsak Nyíregyháziak vagyunk, hogy nézne ki, ha nem csapatnánk. Alkalmazkodunk majd mindenhez, az időjáráshoz, az időtervhez, egymáshoz, mindenhez, csak így lehet jót kihozni egy versenyből. Nekünk fontos, hogy kellemesen teljen ez a futam.

 

Készen áll az oroszlán és a csapat az újabb kihívásra?

– Ő igen, mi meg majd meglátjuk. Esőre számítunk, arra is készülünk, tuti nem megyünk szárazon, ezért úgy is lesz beállítva a Peugeot. Ha csak pénteken esik, akkor sem szárad fel a fás, erdős részeken. A csapat is összeállt így év végére, mindenki izgatott, most már rajtunk a sor, hogy még jobban tudjuk hajtani a kis betörhetetlen oroszlánt. Nagy falat, de szépen óvatosan bánunk vele, mert harapós a kicsike, jobban, mint a Citroen volt. Előbb-utóbb kezesbárány lesz belőle, és akkor talán eljön újra a mi időnk, hogy visszaállhatunk az igazi csatasorba.

 

Partnereink segítségét köszönjük!

 

Szöveg: Tiba Anita

Fotó: RallyFeeling

Érdemes elolvasni

Koltai Tibor és Szabó Balázs beesése Egerben – Best of onboard

Hund Gábor

Angyalfiék kalandos kétkerekezése Miskolcon – Best of onboard

Hund Gábor

Miskolc Rally 2020 nevezési lista

Hund Gábor