WRC

Kettős Hyundai siker, Greensmith törés a shakedownon

Thierry Neuville volt a leggyorsabb a Török Rally shakedown szakaszán Ott Tanakot megelőzve, így a Hyundai kettős sikert ért el a teszten. Gus Greensmith összetörte a Fordot.

 
Péntek reggel a shakedownnal kezdődött az idei Török Rally, és a hivatalos teszt 4.7 km-es pályáján Thierry Neuville 3:23.4 perces idővel a leggyorsabb volt.
 
A Hyundai kettős sikerét Ott Tanak tette teljessé, miután 1.2 másodperccel elmaradva csapattársától a második helyen zárt.
 
A belga és észt versenyző után a három Toyota következett Kalle Rovanpera (+1.4), Elfyn Evans (+1.5) és Sébastien Ogier (+1.7) sorrendben.
 
Sébastien Loeb, aki a januári Monte után indul ismét WRC futamon, a hatodik leggyorsabb volt 3.6 másodperc hátránnyal.
Az M-Sport versenyzői közül Teemu Suninen volt a leggyorsabb a hetedik idővel 3.9 másodperc hátránnyal, majd Gus Greensmith következett további 9 tizedmásodperc lemaradással.
 
A brit fordos tesztje azonban nem végződött jól, hiszen a pálya harmadik teljesítésénél lecsúszott az útról és összetörte a Fiesta WRC-t.
 
Pierre-Louis Loubet azonos időt autózott a Hyundaijal Greensmith-szel, míg Esapekka Lappi hat tizeddel zárt a fiatal francia mögött.
 
A shakedown is próbára tette már a versenyzőket, az R5-tel indulók közül többen is defektet szereztek.

Érdemes elolvasni

A járvány miatt változik az Ypres Rally útvonala

Hund Gábor

Adamo: Ez a Hyundai felelőssége

Hund Gábor

Visszatér a sikeres gyártó a WRC-be

Hund Gábor

Ez a weboldal cookie-kat használ, hogy fokozza a felhasználói élményt. Elfogadom Adatkezelési tájékoztató