ORB Rally

Kezdetnek nem rossz

Ugyan a végeredményt tekintve lehet egy kis hiányérzete az Osváth Péter-Papp Tamás kettősnek, de a pályán mutatott tempójuk alapján közeledtek az élmezőnyhöz.

„19 R5-ös autó állt rajthoz a nyitó futamon és mindenki nagyon készült, mert régen volt már a nyíregyházi verseny. Mi is igyekeztünk a lehető legtöbbet kihozni magunkból, ahogy számítottunk is rá, kis különbségek alakultak ki a gyorsasági szakaszokon. Szombaton nagyon élveztem a szuhai pályát és hatodiknak fordultunk, de másnap pont ott kaptunk defektet, emiatt pedig az összetettben visszacsúsztunk a kilencedik helyre. Ez egy kicsit nyomasztó, de ez van, ez a rallye.”

Ahogy Osi a verseny előtt meg jósolta, a parádsasvári etap volt a vízválasztó gyorsasági az Eger Rallye végkimenetele szempontjából. Sokan kaptak itt defektet, vagy rosszabb esetben balesetet szenvedtek. A balatonfüredi pilóta az előbbi csoportban tartozott.

„A mi esetünkben az volt a kellemetlen, hogy akik első nap kaptak defektet, azok a célhoz sokkal közelebb voltak. Mivel vasárnapra átfordult a pálya, a nagyon gödrös rész a szakasz elejére került, így sokkal több időt veszítettünk, amíg átevickéltünk a gyorsaságin, több mint egy percet kaptunk, valamint 3 pozíciót veszítettünk az összetettben. Az utolsó körben ezért már csak futottunk az eredmény után. A végén túl is erőltettem, volt egy túlcsúszásunk és egy másik kanyarban megpördültünk. Ilyenkor, ha az ember nem a saját ritmusában megy, akkor annak ez lesz az eredménye. Mindig lehet egy picit gyorsulni, de nem sokat, mert akkor jönnek azok a hibák, amiket a verseny végén én is elkövettem.”

A Skodás versenyző a vasárnap délutáni hibáktól eltekintve előre lépett az előző szezonhoz képest, hisz az első nap stabilan őrizte a hatodik helyet, ráadásul ez volt az első közös versenye az új navigátorával, Papp Tamással.

„Tomi nagyon ügyes, jó navigátor. Látszik rajta, hogy nem most kezdte a szakmát. Annak ellenére, hogy nem ült még ilyen autóban, mint a Fabia, mindent úgy csinált, ahogy megbeszéltük, úgyhogy teljesen meg vagyok elégedve vele.”

Érdemes elolvasni

Mi várható nálad? 54. rész – Kronome Ákos

Hund Gábor

16 rally lehet 2020-ban – Versenynaptár tervezet

Hund Gábor

Mégsem lesznek zárt kapus versenyek

Hund Gábor