Rally

Ki lesz a jobb? – Maricsek vs Bacsa

Különleges párbajt láthatunk a február 1-je és 2-a között a horvátországi Delta Snow Show Cazmán, ahol a rutinos róka, Maricsek Miklós és a fiatal tehetség, Bacsa Tamás azonos körülmények között, azonos technikával mérkőznek meg egymás ellen.

Mind a ketten a Rally Café Racing N-es Mitsubishi Lancer Evo IX-vel állnak rajthoz, amelyet felváltva fognak használni.

A verseny egy rövid prológból és egy 11,77 km-es pályából áll. Utóbbit kétszer–kétszer kell tejesíteni mind a két irányból. A Maricsek Miklós–Paizs Róbert és a Bacsa Tamás–Hanyik Gergely párosok azonban nem érték be ennyivel és emelték a tétet, egy párbajjal.

„Nagy kihívás előtt állunk mind a ketten – mondta Maricsek Miki. – Tamás az egyik legtehetségesebb fiatal versenyző, aki ráadásul rettenetesen gyors is. Mivel ugyanazzal az autóval indulunk, nem lesz mellébeszélés, az nyer, aki jobban megy vele.

Az ORC-s és a tavalyi N-es bajnoki második helyezett Mitsubishink most még felkészítés alatt van, azzal a tartalék N-sel fogunk versenyezni, amelyikkel Lajtai Zsolt ment a Mecsek Rallyn. Ő megmutatta, hogyan lehet terelni ezt az autót, úgyhogy a lecke fel van adva.

A Rally Hungary óta nem ültem versenyautóban, úgyhogy már éppen ideje lesz lerázni magamról a rozsdát és nagyon kíváncsi  vagyok, mire leszek képes Tomi ellen. Természetesen meg akarom verni őt, Tomi pedig engem, úgyhogy már csak ezért is nagyon jó verseny lesz.“

Érdemes elolvasni

Hideg Krisztián Oscart kapott Horvátországban

mihalyi.csaba

Dudás Gergő megautóztatta Zagyva Lalit

mihalyi.csaba

A világ egyik legtapasztaltabb raliversenyzője navigált Vogel Adrinak

Hund Gábor