Rally

Ki lesz a jobb? – Maricsek vs Bacsa

Különleges párbajt láthatunk a február 1-je és 2-a között a horvátországi Delta Snow Show Cazmán, ahol a rutinos róka, Maricsek Miklós és a fiatal tehetség, Bacsa Tamás azonos körülmények között, azonos technikával mérkőznek meg egymás ellen.

Mind a ketten a Rally Café Racing N-es Mitsubishi Lancer Evo IX-vel állnak rajthoz, amelyet felváltva fognak használni.

A verseny egy rövid prológból és egy 11,77 km-es pályából áll. Utóbbit kétszer–kétszer kell tejesíteni mind a két irányból. A Maricsek Miklós–Paizs Róbert és a Bacsa Tamás–Hanyik Gergely párosok azonban nem érték be ennyivel és emelték a tétet, egy párbajjal.

„Nagy kihívás előtt állunk mind a ketten – mondta Maricsek Miki. – Tamás az egyik legtehetségesebb fiatal versenyző, aki ráadásul rettenetesen gyors is. Mivel ugyanazzal az autóval indulunk, nem lesz mellébeszélés, az nyer, aki jobban megy vele.

Az ORC-s és a tavalyi N-es bajnoki második helyezett Mitsubishink most még felkészítés alatt van, azzal a tartalék N-sel fogunk versenyezni, amelyikkel Lajtai Zsolt ment a Mecsek Rallyn. Ő megmutatta, hogyan lehet terelni ezt az autót, úgyhogy a lecke fel van adva.

A Rally Hungary óta nem ültem versenyautóban, úgyhogy már éppen ideje lesz lerázni magamról a rozsdát és nagyon kíváncsi  vagyok, mire leszek képes Tomi ellen. Természetesen meg akarom verni őt, Tomi pedig engem, úgyhogy már csak ezért is nagyon jó verseny lesz.“

Érdemes elolvasni

Azok a fránya lassítók…

Vörös Gergely

Vissza a jövőbe!

Vörös Gergely

Kellenek még a versenykilométerek

Hund Gábor

A oldalunk fenntartásához hirdetéseket jelenítünk meg, kérünk támogass minket annyival, hogy letiltod oldalunkon a hirdetésblokkoló bővítményt!

Köszönjük!