WRC

Ki nyeri a Korzika Ralit?

Az igazi rali-világbajnokság hagyományosan a Monte-Carlo, a Svéd és a Mexikó Rali után kezdődik, hiszen az első három verseny annyira speciális, hogy az igazi erőviszonyokat általában csak a negyedik futamon láthatjuk.

Igaz volt ez akkor, amikor a mezőny Portugáliába tért vissza, az idén azonban egy negyedik speciális verseny, a Korzika Rali következik.

A francia szigeten 2009-ig rendeztek vb-futamot, majd IRC és Eb-futam lett, a világbajnokságra pedig 2015-ben tért vissza. Az elmúlt négy évben Jari-Matti Latvala, Sébastien Ogier, Thierry Neuville és újra Ogier nyerték a versenyt.

Korábban Sébastien Loeb zsinórban négyszer győzött itt, de Dani Sordónak is van egy korzikai első helye, még az IRC korszakból.

Kris Meeke ha nem is nyerte meg a versenyt, de 2017-ben vezette egészen addig, amíg a Citroën motorja tönkre nem ment.

A korábbi eredmények alapján tehát a mezőny fele esélyes a győzelemre. Az idei erőviszonyok alapján azonban egy kicsit szűkül a kör.

Az első számú esélyes Sébastien Ogier, aki a Monte-Carlo és a Mexikó Ralit is megnyerte, aszfalton nagyon jó, ami a Citroën C3 WRC-ről is elmondható.

Legalább ekkora esélyesnek tekinthető Ott Tänak, aki a Montén a leggyorsabb volt, a Svéd Ralin leiskolázott mindenkit, a tavalyi aszfaltos futamokon pedig láthattuk, hogy a kemény talajon pokolian gyors, ráadásul a Toyota még mindig a mérce a mezőnyben.

Thierry Neuville-t soha sem szabad kihagyni az esélyesek köréből, bár a Hyundai az utóbbi futamokon nem remekelt. Ezért csökken Loeb és Sordo esélye is.

Meeke Mexikóban megmutatta, hogy elég jól beletalált a Toyotába, ezért ő lehet a titkos favorit, de akár Elfyn Evans is képes lehet egy meglepetés győzelemre a Forddal.

Érdemes elolvasni

Szardínián is lesz magyar induló – Nevezési lista

Hund Gábor

Új gyártó jöhet a WRC-be

Hund Gábor

Ők indulhatnak a Szafari Rallyn a Hyundaijal

Hund Gábor

Ez a weboldal cookie-kat használ, hogy fokozza a felhasználói élményt. Elfogadom Adatkezelési tájékoztató

Kosár
  • Nincs termék a kosárban.