ERC

Kik érkezhetnek a Rally Hungary-re?

Még két hetet biztosan kell várnunk a Rally Hungary nevezési listájára, azonban összegyűjtöttük, hogy kik is várhatóak biztosan a nemzetközi mezőnyből a nyíregyházai versenyen.

 
Az ERC3 junior nevezői közül az észt Ken Torn és Kauri Pannas minden valószínűséggel érkezik a magyar versenyre is a Ford Fiesta Rally4-gyel.
Rajta kívül a spanyol Josep Bassas Mas és Axel Coronado Jiménez Peugeot 208 Rally4-gyel, a belga Amaury Molle és Florian Barral, Peugeot 208 R2-vel, a spanyol Sergio Cuesta Suárez és Alejandro López Fernández Peugeot 208 Rally4-gyel eddig minden versenyen indult, így valószínűleg a magyar versenyt sem hagyják ki.
Az ERC2 mezőnyéből az olasz Zelindo Melegari és Corrado Bonato Alpine A110 Rallyval, az orosz Dmitry Feofanov és lett Normunds Kokins Mitsubishi Lancer Evo X-zel, az olasz Andrea Mabellini és Nicola Arena Abarth 124 Rally RGT-vel érkezhet Nyíregyházára.
Az ERC1 junior bajnokságban szintén a negyedik futamra kerül sor Nyíregyházán. Ebből a mezőnyből a norvég Oliver Solberg és ír Aaron Johnston VW Polo GTI R5-tel, a luxemburgi Grégoire Munster és belga Louis Louka Hyundai i20 R5-tel, a lengyel Mikolaj Marczyk és Szymon Gospodarczyk Skoda fabia R5 Evoval, a cseh Erik Cais és Jindriska Záková Ford Fiesta R5-tel, a német Dominik Dinkel és Michael Wenzel vagy az osztrák Ursula Mayrhofer Skoda fabia R5 Evoval, a finn Emil Lindholm és Mikael Korhonen Skoda fabia R5 Evoval, a spanyol Efrén Llarena és Sara Fernández Citroen C3 R5-tel, valamint az ír Callum Devine és Brian Hoy Hyundai i20 R5-tel indulása várható.
Az ERC1 mezőnyéből pedig az orosz Alexey Lukyanuk és Dmitriy Eremeev Citroen C3 R5-tel, az ír Craig Breen és Paul Nagle Hyundai i20 R5-tel, az osztrák Niki Mayr-Melnhof és Leopold Welsersheimb Ford Fiesta R5 MkII-vel érkezhet hazánkba.
 
Mindez tehát a nemzetközi mezőny, akikhez csatlakozik majd Herczig Norbert és Ferencz Ramón VW Polo GTI R5-tel, ifj. Érdi Tibor és Kovács Szabolcs Mitsubishi Lancer Evo X-zel, valamint reméljük minél több versenyző a Rally1 mezőnyéből.
 
A Rally Hungary nevezési listáját október 29-én teszik elérhetővé.
 
Hamarosan egy rövid interjúval is jövünk, melyet Alexey Lukyanukkal készítettünk.
Fotó: DPPI

Érdemes elolvasni

Meg van, hol debütál a Rally3-as Ford

Hund Gábor

Solberg: Fantasztikus vezetni a Hyundai i20 N Rally2-t

Hund Gábor

Herczig Norbert Skodával érte el legnagyobb sikereit

Hund Gábor

Ez a weboldal cookie-kat használ, hogy fokozza a felhasználói élményt. Elfogadom Adatkezelési tájékoztató