Magazin Rally 2

KILINCCSEL ELŐRE IS GYORS

Idestova a hetedik szezonját tölti a Rally2-ben Fábián Donát és bár voltak kiemelkedő részeredményei, igazán az idei Salgó Ralin robbant be a köztudatba, ahol egy borzasztóan erős mezőnyben szerezte meg az abszolút második helyet navigátorával, Bencsik Istvánnal.

Részlet a Rally Café 2020. szeptemberi számában megjelent cikkből, amit keress az újságárusoknál valamint a MOL, az OMV és a Lukoil benzinkutakon, vagy vedd meg a digitális Rally Cafét itt. Vagy fizess elő itt.

A 27 esztendős debreceni fiú és a nála három évvel idősebb, szintén raliversenyző fivére, az édesapjuknak köszönhetően fertőződött meg a benzingőzzel.

„Faterék legendásan régóta járnak ralikra, és már egész kis korunkban vitt minket a tesómmal – meséli Fábián. – Az első emlékeim Lapisról vannak, mert mindig oda mentünk a Mecsek Rallyn. Szerintem mi, a bátyámmal ott fertőződtünk meg.

Aztán, mikor már volt jogsija, a tesóm kapott a születésnapjára egy nagyon pöpec, utcai, ezerkettes Zsigulit. Gyakorlatilag azt gyaláztuk utcán, mindenhol.

Majd nekem is meglett a jogosítványom és rá egy hétre annak rendje és módja szerint összetörtem a Zsigulit. 18 éves koromban nekem is lett egy utcai Kockám.

Picit bele lett nyúlva a motorba, volt alatta Bilstein, meg sper, de semmi extra. Azzal mentünk Debrecenben egy salakos körversenyen, illetve Kunmadarason, már csavaros csővel. Nagyjából így alakult ki ez az egész.

2010-ben volt BAZ Sprinten egy Sáta–Sáta körgyors és ezzel a Zsigával elindulhattunk előfutóként, aztán 2011-ben meglett az első, papíros versenyautónk, amivel már tudtunk rendesen indulni a mezőnyben, továbbra is a BAZ Sprinten.

Azt hiszem a második versenyen le is kukáztuk azt az autót, mert úgy felborultunk, ahogy az a nagykönyvben meg van írva. Majd a Rallytúra következett, aztán amikor az megszűnt, dönteni kellett, hogy fellépünk a Rally2-be, vagy visszamegyünk a Sprintbe. Végül a másodosztály mellett tettük le a voksunkat.”

A teljes cikket a Rally Café 2020. szeptemberi számában olvashatod, amit keress az újságárusoknál valamint a MOL, az OMV és a Lukoil benzinkutakon vagy vedd meg a digitális Rally Cafét itt. Vagy fizess elő itt.

 

Érdemes elolvasni

Galéria: Vértes Rally 2021-Kollár Sportfotó

Hund Gábor

Vértes Rally 2021 – Minden infó egy helyen

Hund Gábor

Rally2 helyett Rally3 a Pálháza Rallyn

Hund Gábor

Ez a weboldal cookie-kat használ, hogy fokozza a felhasználói élményt. Elfogadom Adatkezelési tájékoztató

Cart
  • No products in the cart.