Ajánlott ORB Rally

Kínszenvedés volt az egész

A Rally Hungary-n minden adott lett volna ahhoz, hogy Osváth Péter és Papp Tamás feltegye a pontot az i-re: remek pályákon, kiváló időben biztosíthatták volna be az év végi eredményüket a bajnokságban. Ugyan utólag kiderült, hogy az ötödik hely nem forgott veszélyben, de egy defekt és a rengeteg etap tönkretette a csapat hétvégéjét.

„Már az egy jel volt, hogy az első gyors etap lett.” Kezd bele a nyíregyházi futam értékelésébe Osi.

„Most derült ki számomra, hogy mit jelent a Rally2 kínja. A Rally Hungary-n másodosztályúként mentünk az ERC után. Sok etapot teljesítettünk és láttuk, hogy milyen fejetlenség uralkodott végig. A versenyünk már a második gyorson, Füzéren eldőlt, mert bal hátsó defektet kaptunk, ami szét vert a futóműnél mindent. A murvás részen szedtük össze a defektet, aztán rámentünk a szűk aszfaltra, még azt is teljesítettük és a szélesen álltunk meg kereket cserélni. Összesen 3 percet veszítettünk.”

Osváth Péter-Papp Tamás: Rally Hungary 2021, Skoda Fabia Rally2 EVO

„Pénteken 70 kilométert mentünk a Rabócsiringre, majd 70-et vissza. Mindezt 2.4 gyorsasági kilométerért. Szombaton újra egy ilyen kör, majd egy etap, egy defekt és egy olyan gyors, ami a túlélésről szólt. Pocsékul jöttünk, mert a defekt széttépte a fékcsövünket. A második kör első szakaszán végre tudtunk versenyezni, nem mentünk nagyon éleset, de legalább volt egy tiszta gyorsaságink. A következő etap lett, ott meg aztán tényleg olyan fejetlenség volt, hogy csak na. Eleve volt már 40 perc késés, majd még vártunk újabb 40 percet. Összesen másfél órával később értünk oda az utolsó Mád rajtjába, mint amikor kellett volna.”

A Skodás páros csak azért szenvedte végig a napot, mert a Velenczei – Bacigál és a Turán-Bagaméri kettősök matematikailag még megelőzhették volna őket az éves értékelésben.

“Persze ezt a két srácot csak a bajnoki cím érdekli, az ötödik pozíció nem. A sors fintora, hogy mindhárman a mádi gyors után szálltunk ki a versenyből, ők defekt, mi pedig a differenciálmű hibája miatt. Az év végi ötödik hely nagyon jó, de mégis hiányérzetem van. Vajon érdemes ennyi időt és energiát rászánni erre a sportra? Ha odafenn nem történik változás, akkor el kell engedni az egészet, vagy legalábbis más koncepcióval kell megközelíteni a bajnokságot.”

Képek: Kollár Sportfotó

Érdemes elolvasni

Mads Østberg dominált a Magyar Rally Bajnokságban

Hund Gábor

Jobban van Jean-Baptiste Franceschi és Ludovic Gal

Hund Gábor

1 mm sokat számít, avagy erősebb lesz a Rally3-as Ford

Hund Gábor

Ez a weboldal cookie-kat használ, hogy fokozza a felhasználói élményt. Elfogadom Adatkezelési tájékoztató

Cart
  • No products in the cart.