eRally Café Kupa

Kiss Bálint először tudott abszolút leggyorsabb lenni az eRally Café Kupában

Kiss Bálint bár az ORB értékelésében öt futam után is veretlen, azonban a Székesfehérvár-Veszprém eRallyt tudta először valóban a leggyorsabb versenyzőként zárni az eRally Café Kupában.

 
Az eRally Café Kupa első négy versenyén WRC-vel induló versenyző tudott az abszolút leggyorsabb lenni, azonban ez a sorozat megszakadt, a Székesfehérvár-Veszprém eRallyn Kiss Bálint nemcsak megőrizte veretlenségét az ORB értékelésben, de futamon is a leggyorsabb tudott lenni.
“Rég nem volt ennyire jó versenyem, végig kényelmesen, de egész jó tempóban tudtam autózni. – mondta Kiss Bálint. Az első napot nagyon élveztem, bár a Savulampit kicsit elspóroltam mindkét alkalommal. A második nap már keményebb volt, főleg az Ouninpohjának köszönhetően, ott az első körben sikerült kétszer is magamra ijesztenem, nagyon észnél kellett lenni ezen a pályán. Sajnos a második körben hibáztam egy nagyobbat is, a Northumbrián kicsit túlerőltettem egy hosszú balost, leért a hátulja az út szélén lévő vályúba, és azonnal megpördült az autó, meg az útról is leestem. Elég nehézkesen tudtam visszajönni, legalább 10 másodpercet vesztettem ott. Az utolsó gyors már jól sikerült, úgyhogy összességében nagyon jó verseny volt.”
Kiss Bálint 34 pontos előnnyel vezeti az ORB Abszolút értékelést, így ha a Vértes eRallyn legalább egy ponttal növeli előnyét Gobodics Tamás előtt, akkor megszerzi a bajnoki címet és ezáltal a Rally Café magazin 1 éves előfizetését is.

Érdemes elolvasni

Elrajtolt az eRally Café Kupa záró versenyének, az eRally Hungary-nak a tesztje

Hund Gábor

Ezeken a pályákon kerül sor az eRally Hungary-ra, az eRally Café Kupa szezonzárójára

Hund Gábor

Görög Péter nyerte a Vértes eRallyt, Kiss Bálint az utolsó szakaszon az ORB bajnoki címet

Hund Gábor

Ez a weboldal cookie-kat használ, hogy fokozza a felhasználói élményt. Elfogadom Adatkezelési tájékoztató

Cart
  • No products in the cart.