eRally Café Kupa

Kiss Bálint hibátlan maradt, Görög Péter először nyert

Kiss Bálint nyerte az eRally Café Kupa harmadik futamának ORB értékelését is, míg az ORC-ben Görög Péter első győzelmét aratta az Ózd eRallyn.

 
Az eRally Café Kupa harmadik futama az Ózd eRally volt, melyen összesen 14 szakaszt és 153.8 km versenytávot kellett teljesíteni. Erre 109 induló vállalkozott, azonban végül csak 76 versenyzőnek sikerült.
 
A versenyt Kiss Bálint kezdte a legjobb formában, Skoda Fabia R5 evojával megnyerte az első szakaszt, majd a másodikon a Toyota Yaris WRC-vel Görög Péter vette át a vezetést, amit az első nap utolsó előtti szakaszáig meg is tartott. Az utolsó két szakaszra a szintén skodás Gobodics Tamás állt az élre és az első napot 6.8 másodperc előnnyel nyerte Görög Péter, és 15.6 másodperccel Kiss Bálint előtt.
 
A második napon Gobodics Tamás a negyedik szakaszig tartotta vezető helyét, majd ismét Görög Péter állt az élre és többé nem is engedte ki kezéből az első helyet.
 
A leggyorsabb tehát ismét egy WRC-t irányító versenyző lett, Görög Péter végül 25.2 másodperc előnnyel nyert Kiss Bálint és 27.1 másodperc előnnyel Gobodics Tamás előtt.
Az ORB abszolút értékelését Kiss Bálint 1.9 másodperc előnnyel nyerte, így három versenyből hármat tudott megnyerni. A kategória harmadik helyén Sipos Ákos zárt Ford Fiesta Rally2-vel, 1:13.3 perc hátránnyal.
 
Az ORC értékelését nagy fölénnyel nyerte ezúttal Görög Péter, aki első alkalommal zárt az első helyen. A második helyet Németh Gergely szerezte meg Hyundai i20 Coupe WRC-vel 3:17 perc hátránnyal, míg a harmadik a ladás Jóna Péter lett 14:06.3 perc lemaradással.
 
Az ORB 2WD értékelését Csicsely Pál nyerte Renault Clio 16S Williams-el, mögötte Horváth Zsolt Skoda Favorittal 1:29.5, és Sebők Dezső Ford Fiesta Rally4-gyel további 45.4 másodperc hátránnyal zárt.
 
Az ORC 2WD értékelést Jóna Péter zárta az élen, míg a második a brazil HBM lett Porschéval 23.3 másodperc hátránnyal, a harmadik pedig Tratyik Miklós Dániel ugyancsak Ladával 4:18.1 perc hátránnyal.
 
A bajnokságok közül az ORB abszolút értékelését Kiss Bálint 22 pont előnnyel, az ORC abszolútot Görög Péter 13 pont előnnyel, az ORB 2WD-t Csicsely Attila 23 pont előnnyel, míg az ORC 2WD-t Jóna Péter 37 pont előnnyel vezeti.
 
A bajnokság három hét múlva a Mecsek Rally tesztjével, majd négy hét múlva a bajnoki futammal folytatódik.

Érdemes elolvasni

Elkezdődött a Mecsek eRally tesztje

Hund Gábor

Tratyik Miklós Dániel: Fék nélkül is harmadik hely

Hund Gábor

Horváth Zsolt: Némi kaland és második hely

Hund Gábor

Ez a weboldal cookie-kat használ, hogy fokozza a felhasználói élményt. Elfogadom Adatkezelési tájékoztató

Cart
  • No products in the cart.