Kamion

Kiss Norbi másodszor is győzött Le Mans-ban

Idei nyolcadik győzelmét aratta Kiss Norbert a kamion Európa-bajnokság Le Mans-i hétvégéjén amivel 26 pontra növelte előnyét a bajnokságban. A vasárnapi első futamot a pole-pozícióból indulva nyerte meg, így a Révész Racing versenyzője az egyetlen, aki 2021-ben eddig minden versenynapon fel tud mutatni egy győzelmet.

A nedves pálya miatt most is sárga zászló hatálya alatt startolt a mezőny, ami jól  sikerült, és Norbi az élen haladt, mögötte a bajnoki címért szintén harcoló Lenz és Hahn haladt. Állandósult a távolság közöttük, Lenz kettő, Hahn három másodpercre  volt a piros MAN mögött, csata inkább a hátsó régiókban volt. Végül a részben felszáradó pályán Kiss Norbert  5 másodperces előnnyel nyert, az idei szezonban immár nyolcadik sikerét ünnepelhette!

Kiss Norbert, kamion Európa-bajnokság, Le Mans (Franciaország) 2021. szeptember 25–26.

A fordított rajtrácsos versenyen Norbi a nyolcadik helyről indulhatott, de már az első körben bravúros előzéseket mutatott be, és feljött a 6. pozícióba. Kursim haladt az élen, aki a harmadik helyről lépett előre. A magyar pilóta remekül bújt be Halm mellé, és az ötödik volt két kör után. Ettől kezdve Lackot és Lenzet üldözte, többször is próbálkozott, de megelőzni nem sikerült a németet, így az ötödik helyen zárt a Révész Racing versenyzője, értékes pontokat szerezve. A futamot André Kursim nyerte.

“Ez egy jó hétvége volt, a csapat remek munkát végzett. Kicsit sajnáltam, hogy tegnap nem indulhattam az élről a büntetés miatt, de a mai nap ilyen szempontból jobban sikerült. Ismét megszereztem az első rajthelyet, de az első futam elég nehéz volt a nedves körülmények miatt, ám sikerült újból győzni.  A vasárnapi második verseny nagyon kemény volt, remélem a közönség is élvezte a manővereket! Vezetjük az összetettet, elégedett vagyok” – mondta Kiss Norbert a versenyek után.

Kiss Norbert, kamion Európa-bajnokság, Le Mans (Franciaország) 2021. szeptember 25–26.

Összetettben Kiss Norbertnek 175 pontja van, mögötte Sascha Lenz 149, Adam Lacko 146 ponttal áll. Folytatás egy hét múlva Spanyolországban.

Érdemes elolvasni

Győzelemmel zárta az évet Kiss Norbi

mihalyi.csaba

Kiss Norbi és a Révész Racing Európa-bajnokok

mihalyi.csaba

Esőben is Kiss Norbert volt a leggyorsabb – Újabb győzelem Jaramában

Hund Gábor

Ez a weboldal cookie-kat használ, hogy fokozza a felhasználói élményt. Elfogadom Adatkezelési tájékoztató

Cart
  • No products in the cart.