Kamion

Kiss Norbi: Mindenki kicsúszott

Kaotikus körülmények között kellett megszakítani a kamion-Európa-bajnokság csehországi futamát Mostban. A vasárnapi első verseny harmadik körében akkora eső zúdult a pályára, hogy mindenki kicsúszott.

„A szombati nap nem úgy sikerült, ahogy elterveztük – mesélte Norbi. – Vasárnap ötödik lettem az időmérőn és nagyon bizakodó voltam. Már a rajt előtt is esett az eső, ezért egy sorból indultunk, ami kedvezett nekem, mert így könnyebb megtartani a pozíciót.

Az első körben megelőztem Stefit, a másodikban Albacetét és feljöttem a harmadik helyre. Akár a győzelem is meglehetett volna, de leszakadt az ég.

Csak annyit láttam, hogy előttem Jochen (Hahn) kicsúszik, ezért jó hosszú féktávot vettem, de az sem segített, én is mentem a sóderágyban. Aztán utánam mindenki.

Akkora víz volt a pályán, hogy piros zászlóval meg kellett szakítani a versenyt. Utána kétszer is próbálkoztak az újraindítással, de mindig elkezdett szakadni, így végül törölték a vasárnapi két futamot.

Nem volt szerencsénk, mert a betétversenyek egy része rendben lezajlott, csak akkor kezdett esni, amikor mi léptünk volna pályára.“

Érdemes elolvasni

Bemutatták a Magyar Motorsport-válogatottat

Hund Gábor

Dupla győzelemmel zárt Kiss Norbi

mihalyi.csaba

Kiss Norbi győzött!

mihalyi.csaba