Mitropa Rally Sajtóanyag

Klausz Kristóf győzelemre vezette a Korda Racing Skodáját

Tökéletesre sikerült Klausz Kristóf bemutatkozása a Korda Racing Skoda Fabia versenyautójával, a fiatal pilóta az ausztriai Rebenland Rallyn szerezte meg a győzelmet Mitropa Kupában.

 

Nagy izgalommal várta az idei Rebenland Rally rajtját Klausz Kristóf és Csányi Botond, hiszen pályafutásuk során először aszfaltversenyen szállhattak harcba egy R5-ös versenyautóval. Az előzményekkel kapcsolatban csak annyit, hogy a Korda Racing R5-ös Skodáját az eredeti tervek szerint Várkonyi Szabolcs és Makai Gergely vitte volna táncba, azonban a pilóta egy betegség miatt Kristófot kérte fel helyettesítésére.

 

A Rebenland Rally a Mitropa Kupa mellett az osztrák nemzeti bajnokságot is útjára indította a 2019-es szezonban, a futam szervezői összesen 16 gyorsasági szakasszal és 170 versenykilométerrel kedveskedtek a nemzetközi mezőnynek, így hosszú és kemény csata várt Klausz Kristófékra is első aszfaltos versenyükön az R5-ös Skodával. A bemutatkozás viszont remekül sikerült, hiszen Kristóf fölényes győzelmet aratott a Mitropa Kupában, az abszolút értékelésben pedig egy hajszál választotta a dobogótól.

 

„Hatalmas gratula a srácoknak a Rebenland Rallyn aratott sikerekhez!” – mondta Korda Erik a verseny végén. „Nagyon kemény és hosszú verseny volt az idei osztrák szezonnyitó, de Kristóf hamar elkapta a ritmus és nagyon érett versenyzést bemutatva teljesen megérdemelte szerezte meg a győzelmet a Mitropa Kupában és nagyon közel állt ahhoz, hogy legjobb külföldi versenyzőként az osztrák értékelésben is elcsípjen egy dobogós helyet. A srácok ismét tökéletes munkát végeztek, a Skoda a rajttól a szépen muzsikált, ezúton is köszönöm munkájukat.

 

Legközelebb már hazai pályán versenyezhetünk, jövő hét végén az Eger Rallyval idehaza is kezdetét veszi a pontvadászat. Nagyon bizakodva tekintünk a magyar bajnokság elé, az szezonban ugyanis nem titkolt célunk a bajnoki cím megszerzése lesz!”

Képek: MGR Images

http://facebook.com/kordaracing
http://www.kordaracing.hu
http://youtube.com/kordaracing

 

A Korda Racing együttműködő partnereinek köszöni a segítséget!

Érdemes elolvasni

Mi várható nálad? 47. rész – Kondella Péter

Hund Gábor

Vasárnap irány Szabadszállás

Hund Gábor

Az Európa-bajnok Chris Ingram újra magyarok ellen versenyez ezen a hétvégén!

Hund Gábor