Mitropa Rally

Klausz Kristóf győzelmével indult a Mitropa Kupa

Klausz Kristóf nyerte a Mitropa Kupa értékelését az osztrák Rebenland Ralin, ahol a fiatal versenyző először vezetett egy R5-ös Skodát. Az osztrák bajnoki értékelést Hermann Neubauer nyerte.

Klausz Kristóf és Csányi Botond sikerével zárult a Mitropa Kupa első 2019-es versenye, az osztrák Rebenland Rali. Klausz azt követően, hogy a Mikulás Ralin egy R5-ös Forddal állt rajthoz, most vezetett másodszor R5-ös autót és először Skodát.

A versenyen sok magyar páros vett részt, akik közül Fogasy Gergely és Berendi Dávid címvédőként a Mitropa értékelés második helyéről, míg Lovász Pál és Kürti Tamás a harmadik helyről kényszerült kiállni.

Végül a Mitropa hatszoros bajnoka, Hermann Gassner szerezte meg a második helyet 4 és fél perc hátránnyal, míg a harmadikon Hermann Gassner junior zárt.

A nemzetközi értékelés ötödik helyén László Zoltán, míg a nyolcadikon László Martin ért célba.

A Mitropa Kupa historic értékelésében az olasz Rino Muradore szerezte meg a győzelmet, míg Merencsics Árpád a harmadik, Mészáros Attila pedig a hatodik helyen zárt.

A Rebenland Rali osztrák bajnoki értékelését Hermann Neubauer nyerte 25.5 másodperces előnnyel Julian Wagner előtt, míg Klausz a harmadik lett.

A verseny és a magyar indulók teljes eredménye

 

Fotó: Harald Illmer, ir7.at

Érdemes elolvasni

Vogel Adrienn Csehországban indítja az évet

Hund Gábor

A legforróbb hétvégén is több, mint 450-en szimulátoroztak a BuildIT Mecsek Virtuális Rally-n!

Hund Gábor

Bakonya Rally3: Rendezői közlemény!

Hund Gábor