Rally Rally 3

Kóka Tamás: Nem volt könnyű győzelem

Kóka Tamásnak nem volt sima versenye a hétvégi orfűi Teszt Ralin, ennek ellenére sikerült megnyernie kategóriáját a Lada 2107-tel.

“A kocsi január elején lett összerakva az új motorral, de tesztelni sajnos nem nagyon tudtam. Mindössze egy szlalom versenyen mentem utcai gumival vele.” – válaszolta Kóka Tamás a Rally Cafénak arra a kérdésre, hogy mennyire tudta az autót tesztelni Orfű előtt.

A versenyen aztán sorra jöttek a problémák.

“A verseny előtt már észrevettem, hogy valami nincs rendben az első futóművel. Állandóan 3 vagy 2 kerékre állt az autó ezt pedig sajnos nem tudtuk orvosolni sem. A probléma ellenére első gyorson jól letaláltunk. A második gyorson viszont már elvittük az első lassított, ami beszorult a kerék alá és nekicsapódtunk a szalagkorlátnak. A harmadik, illetve a negyedik gyorson ez bennem is maradt, elrontottam a féktávokat és a kanyartempó sem volt jó. Az ötödik gyors előtt láttam, hogy beírtak még 10 másodperc büntit is, úgyhogy onnantól kezdve lehúzták a rolót nálam és nagyon komoly tempóval letaláltunk. A kocsit ért sebeket leszámítva teljesen elégedettek voltunk a kategória győzelemmel.” – mesélte a ladás pilóta, aki azt is elárulta, hogy a következő versenye a Lábatlan-Bajna verseny, vagy Magyarbóly lesz.

 

A Kóka Tamás-Szauer Tamás kettős végül a Teszt Rali A1.6 kategóriáját nyerte meg 1.8 másodperces előnnyel Szabó Szilárd és Bodony Petra előtt, míg a harmadik helyen Giedl Róbert és Buris István zárt 52.6 másodperc hátránnyal.

Érdemes elolvasni

Opel Corsa-e Rally: Túl az első teszten

Hund Gábor

Dudás Gergő N-es Mitsubishivel is bizonyított

mihalyi.csaba

Az eredmény minket igazol

Hund Gábor