WRC

Komoly büntetést ért Ostberg káromkodása

Mads Ostberg nem bírt érzelmeivel és káromkodva adott nyilatkozatot a Szardínia Rally 18. szakasza után. Az FIA pénzbüntetéssel és felfüggesztett pontlevonással díjazta az esetet.

 
Mads Ostberg a korábbi 1 perces büntetésből adódó hátrányát a Szardínia Rally 17. szakaszának végére dolgozta le Jari Huttunennel szemben, és ekkor a norvég versenyző a WRC2 élére állt. A 18. szakaszon azonban defekt miatt 17.5 másodperces hátrányba került.
 
“Folyamatosan történik valami, annyira ideges vagyok! – mondta az élő TV-s és WRC+ közvetítésben Mads Ostberg a 18. szakasz végén. A …. gumikat, semmihez sem értem hozzá és mégis defektem van. A ….-ba!”
 
A 19. szakaszon Ostberg hátrányát 2.1 másodpercre csökkentette, majd a Power Stage-n fékhiba miatt már nem tudott harcolni és végül 7.5 másodperc hátránnyal a második helyen zárt.
 
Az FIA azonban nem hagyta szó nélkül Ostberg káromkodását élő adásban és 1000 eurós pénzbüntetést adott a WRC2 címvédőjének, valamint egy hasonló esetig felfüggesztett, 25 pontos levonást a szezon végéig.
 
Az indoklás szerint a káromkodás rontja a sportról alkotott képet, és megsértette a magatartásról szóló szabályzat egy részét.
 
A második helyezéssel Mads Ostberg 2 pontos hátránnyal áll a bajnoki éllovas honfitársa, Andreas Mikkelsen mögött és 3 ponttal előzi Marco Bulacia Wilkinsont.

Érdemes elolvasni

Brutálisan bekezdett a Toyota a Szafari Rallyn

Hund Gábor

Nézd élőben a Szafari Rally shakedown szakaszát!

Hund Gábor

91 évesen a Szafari Rallyn a háromszoros Európa-bajnok

Hund Gábor

Ez a weboldal cookie-kat használ, hogy fokozza a felhasználói élményt. Elfogadom Adatkezelési tájékoztató

Cart
  • No products in the cart.