ORB Sajtóanyag

Kondella komolyabb tét nélkül fog versenyezni

Az idei utolsó versenyére készül a Solid Racing Team Hondás párosa, a Kondella Péter – Szilassy Arnold duó, akik számára a Vértes Rallye félig hazai verseny.

A páros az elmúlt két évben az utolsó körben búcsúzott a versenytől technikai probléma miatt, most ezt a csorbát szeretnék kiegyenesíteni és egy jóízű autózással meglátni a móri célt.

„A Vértes Rallye félig hazai versenynek számít Arnold miatt, ezért is szeretjük a fehérvár környéki pályákat. Korábban mindhárom pályán mentünk már, ezért lesz viszonyítási alapunk a teljesítményékünket figyelembe véve” – kezdte a beszélgetést Kondella Péter, majd hozzátette. „Húzós lesz a program, szombaton időkorát van a pályabejárásra, míg vasárnap egy napba sűrítette a rendező a gyorsasági szakaszokat.”

A versenytársak elfogytak a csonka év végére így egyedül lesznek a kategóriájukban. De nem is az eredmény az elsődleges számukra. Szeretnének magukhoz képest gyorsulni és ebben a tudatban állnak rajthoz.

„Megnéztem és kielemeztem az egri belső felvételeket, mert kíváncsi vagyok, hogyan tudnék gyorsabban menni az autóval. Azt látom, a féktávokon sokat lehet hozni és majd meglátjuk, hogyan tudok átállni fejben ehhez az autóhoz. Egyedül vagyunk a kategóriánkban, ezért nincs komolyabb tétje számunkra a versenynek. A 2WD Kupa eredményeit fogjuk nézni, de főként magunkra fogunk koncentrálni, azt nézni hol tudunk gyorsulni. Ebben a szellemiségben állunk rajthoz ebben a csonka szezonban. A Vértes Rallye az idei utolsó tervezett versenyünk lesz” – tette hozzá Peti.

A páros 2020-ra a Mitropa Kupa teljesítését tűzte ki célul, aminek a Covid-19 vírus véget is vetett. 2021-ben nem adnak alább, újra a Mitropa Kupa öt – hat versenye a tervezett céljuk.

„A Vértes Rallye az idei utolsó tervezett versenyünk lesz, jövő héttől már az autó 2021-es felkészítésére fogunk koncentrálni. Szeretnénk egy olyan motort az autóban, amilyennek ebben lenni kell. Jövőre már külföldön szeretnénk menni” – zárta a beszélgetést Kondella Péter.

A csapat együttműködő partnereinek köszöni a segítséget!

Sári Péter

Érdemes elolvasni

Régen várt már mindenki erre az elnökségi határozatra!

Hund Gábor

Molnár Martin: Közel a döntő

mihalyi.csaba

Hideg Ádámot csak a bordája állította meg

mihalyi.csaba

Ez a weboldal cookie-kat használ, hogy fokozza a felhasználói élményt. Elfogadom Adatkezelési tájékoztató