Mihályi Csaba blogja WRC

Könyv jelent meg Hayden Paddonról

Az iskolában készítettek egy videót, hogy ki mit fog csinálni tíz év múlva. A kazettát egy időkapszulába tették és az ötéves találkozón nézték meg. “Sajnálom, én nem tudok eljönni az ötéves találkozónkra, mert a rally-világbajnokságon fogok versenyezni” – mondta a tinédzser Hayden Paddon, akinek erre saját szavaival élve annyi esélye volt, mint egy finn rögbicsapatnak kijutni a világkupára. 

Mégis megcsinálta, de hát mit várunk attól a gyerektől, aki a nyolcadik születésnapjára egy videókazettát kapott az 1995-ös RAC Rallyról, amelyen Colin McRae igazi heroikus küzdelemben megnyerte a világbajnokságot. Arról nem szól a fáma, hogy megvan-e még a kazetta, de hogy legalább százszor nézte végig és kívülről tudta az összes eseményt, az biztos.

Ritka dolog, hogy egy rallyversenyzőről könyv jelenjen meg, még ritkább, hogy egy aktív versenyzővel forduljon elő ilyesmi. Hayden Paddon azonban ebben a műfajban is egyedülálló és bár csak az augusztus 20-án megjelent “Driven, my story” első oldalait tudtam elolvasni, a fent említett két sztori önmagáért beszél.

A könyvet Új-Zélandon adták ki angolul, de jó hír, hogy a Bookdepository.com-on beszerezhető, az Amazonon pedig azonnal letölthető e-book formátumban.

Érdemes elolvasni

Tudna működni a költségkalap a WRC-ben?

Hund Gábor

Több, mint 10 verseny 2021-ben

Hund Gábor

Megsokszorozódtak az árak Észtországban

Hund Gábor