Gokart

Körrekord Triscinában

A warm upon napi körrekordot futott Hideg Ádám a szicíliai Triscinában, az olasz autósport szövetség, az ACI gokart bajnoki fordulóján. Az időmérőn műszaki hiba hátráltatta, a döntőben pedig kilökték, így a tempót ezúttal nem sikerült eredményre váltania.

A zuerai negyedik hely után nagy várakozással utazott a Hideg Rally Team Szicíliába, az ACI bajnokságba, amelyen ezúttal is sok WSK-versenyző állt rajthoz és egész szép mezőny gyűlt össze.

Az edzéseken biztató tempót mutatott Hideg Ádám, ám az időmérőn, amikor a legjobban kellett volna bizonyítania a gyorsaságát, zárlatos lett az önindítója. Másfél kört még bírt a gokart, majd felrobbant a kuplung és a pálya közepén, mozdíthatatlanul megállt.

Hogy milyen jó formában volt Ádám, azt mutatja, hogy másnap reggel a warm upon megfutotta a Mini kategória addigi leggyorsabb körét.

Az első előfutamban a 28. helyről a 11.-re jött fel, a másodikon a 11.-ről rajtolva, ugyanott ért célba. Összesítettben pedig 10-nek jutott az elődöntőbe.

Az elődöntőre a csapat elvett a gokart hátsó tapadásából, ami nem jött be, 14. lett. A döntőre egy kicsit elfáradt a motor, a 10. helyen állt, amikor az utolsó körben hárman kiestek előle, feljött a hetedikre, de a mögötte jövő meglökte és Ádám átugratott az előtte haladón. Szerencsére egyikük sem sérült meg, de a versenyből kiestek.

„A warm up leggyorsabb köre biztató, de szerettünk volna a versenyen is jobb eredményt elérni – mondta Hideg Krisztián, csapatvezető. – A műszaki hiba benne van ebben a sportban, az első előfutamon Ádám szépen jött előre, de az elődöntőben és a döntőben egy kicsit fáradt volt a motorja. A baleset megint csak benne van, a lényeg, hogy nem sérült meg senki és hogy Ádámnak most is voltak szép megvillanásai.“

Érdemes elolvasni

Molnár Martin az FIA-CEZ és az osztrák bajnokság élén

mihalyi.csaba

Molnár Martin tarolt Ada Hujában

mihalyi.csaba

Molnár Martin kettős győzelmet aratott

mihalyi.csaba

A oldalunk fenntartásához hirdetéseket jelenítünk meg, kérünk támogass minket annyival, hogy letiltod oldalunkon a hirdetésblokkoló bővítményt!

Köszönjük!