Gokart

Körrekord Triscinában

A warm upon napi körrekordot futott Hideg Ádám a szicíliai Triscinában, az olasz autósport szövetség, az ACI gokart bajnoki fordulóján. Az időmérőn műszaki hiba hátráltatta, a döntőben pedig kilökték, így a tempót ezúttal nem sikerült eredményre váltania.

A zuerai negyedik hely után nagy várakozással utazott a Hideg Rally Team Szicíliába, az ACI bajnokságba, amelyen ezúttal is sok WSK-versenyző állt rajthoz és egész szép mezőny gyűlt össze.

Az edzéseken biztató tempót mutatott Hideg Ádám, ám az időmérőn, amikor a legjobban kellett volna bizonyítania a gyorsaságát, zárlatos lett az önindítója. Másfél kört még bírt a gokart, majd felrobbant a kuplung és a pálya közepén, mozdíthatatlanul megállt.

Hogy milyen jó formában volt Ádám, azt mutatja, hogy másnap reggel a warm upon megfutotta a Mini kategória addigi leggyorsabb körét.

Az első előfutamban a 28. helyről a 11.-re jött fel, a másodikon a 11.-ről rajtolva, ugyanott ért célba. Összesítettben pedig 10-nek jutott az elődöntőbe.

Az elődöntőre a csapat elvett a gokart hátsó tapadásából, ami nem jött be, 14. lett. A döntőre egy kicsit elfáradt a motor, a 10. helyen állt, amikor az utolsó körben hárman kiestek előle, feljött a hetedikre, de a mögötte jövő meglökte és Ádám átugratott az előtte haladón. Szerencsére egyikük sem sérült meg, de a versenyből kiestek.

„A warm up leggyorsabb köre biztató, de szerettünk volna a versenyen is jobb eredményt elérni – mondta Hideg Krisztián, csapatvezető. – A műszaki hiba benne van ebben a sportban, az első előfutamon Ádám szépen jött előre, de az elődöntőben és a döntőben egy kicsit fáradt volt a motorja. A baleset megint csak benne van, a lényeg, hogy nem sérült meg senki és hogy Ádámnak most is voltak szép megvillanásai.“

Érdemes elolvasni

Hideg Ádám első WSK pontja!

mihalyi.csaba

Molnár Martin élete formájában

mihalyi.csaba

Molnár Martin legjobb WSK időmérője

mihalyi.csaba

Ez a weboldal cookie-kat használ, hogy fokozza a felhasználói élményt. Elfogadom Adatkezelési tájékoztató

Kosár
  • Nincs termék a kosárban.