ORB Rally Rally 3

Kovács Antal: Jól szervezett versenyen készülhettünk Egerre

Kovács Antal és Istovics Gergő az orfűi Teszt Ralin igyekezett felkészülni az Eger Ralira. A páros egy nagyon jól szervezett versenyen vehetett részt, azonban a végeredményt illetően kissé csalódott volt.

Kovács Antal és Istovics Gergő számára már a harmadik 2019-es verseny volt az orfűi Rallye3-as futam, ahol a licenszes mezőnyben indulva már az Eger Ralira készültek. A verseny után Antit faggattam.

“Számunkra az idei Teszt Rally egy felkészülés volt az első Magyar Bajnoki futamra, az Eger Rallyra. Idén már túl voltunk két versenyen Orfű előtt, a havas Covasna Rally-n, amit megnyertünk és az első Horvát Bajnokin, a Kumrovec Rally-n, ahol abszolút 3. helyen zártunk. Tehát a kilométer már megvolt, de abszolút nem az Egerhez hasonlító pályákon. Ezért is döntöttünk úgy, hogy indulunk Orfűn, ami jól szervezett pörgős verseny volt.
A pályán elért idők alapján harmadik helyen végeztünk Érdi Tibi és Ranga Laci mögött, azonban a lassítókhoz való hozzáérés, nem rombolás, miatt 20 mp büntetést kaptunk, így 5-ként szerepeltünk a végeredményen.
A versenyt ennek ellenére élveztük, de nem értünk egyet a büntetéssel, amikor ezt kifogásoltuk, érdemben bizonyítani nem tudták. Mivel nem tétverseny volt,ezért nem foglalkoztam a kérdéssel túl sokat. Kiemelném, ez nem a rendező hibája, ő ismét jelesre vizsgázott.” – mondta Kovács Antal.

Készítette: Hund Gábor

photo: MGR Images

Érdemes elolvasni

Elrajtolt a virtuális Ózd Rally!

Hund Gábor

Hat gyorsasági, 58 km táv Zabaron

Hund Gábor

Mi várható nálad? 51. rész – Tóth Tibor

Hund Gábor