WRC

Közel 30 éve nem volt olyan, ami 2022-től jön a WRC-ben

A Motorsport Világtanács (WMSC) pénteki ülésén olyan határozat született, amire közel 30 éve nem volt példa. 2022-től nem lesz olyan világbajnokság a WRC-ben, melyben 2WD autóval lehetne menni.

 
2022-től is lehet majd Rally4-es és Rally5-ös autóval indulni WRC futamon, azonban megszűnik a Rally4-es autók számára kiírt világbajnokság.
 
Olyan, hogy a 2WD autók számára ne lenne világbajnokság, 1993 óta nem fordult elő!
 
Változik a Rally2-es autók számára kiírt vb is, az összes Rally2-es autó egy bajnokságba lesz sűrítve, vagyis megszűnik a privát ás gyártói támogatással rendelkezők külön bajnoksága, melyet 2019-ben vezettek be.
 
A 2021-ben debütáló Rally3-as autókkal a jövő évtől a WRC3-ban lehet majd indulni.
 
2022-től a WRC2-ben és a WRC3-ban létrehozzák az Open és Junior kategóriát. Az Open kategóriában bárki indulhat, azonban a Juniorban csak 30 év alatti versenyzők (WRC2), illetve 29 év alattiak (WRC3).
Akik a Junior bajnokságot megnyerik a következő évben már nem indulhatnak itt, vagy feljebb kell lépniük, vagy az Open kategóriában indulhatnak.
 
A WRC2-ben található gyártók bajnokságát csapat bajnokság váltja fel, mely a WRC2-ben és a WRC3-ban is jelen lesz.
 
Külön díjazásban részesülnek majd a kezdő és a 40 év feletti versenyzők is a WRC-ben és ERC-ben egyaránt. A kezdők között azon versenyzők indulhatnak, akik az adott sorozatban az adott szezon előtt háromnál többször nem vettek részt. A 40 évnél idősebb versenyzők között azok indulhatnak, akik nem szerepelnek az FIA regionális, prioritással rendelkező versenyzőinek listáján.

Érdemes elolvasni

Szeptemberre tolódhat a Finn Rally

Hund Gábor

Ezek a helyek a WRC jövőbeni céljai

Hund Gábor

Loeb kész az M-Sporttal visszatérni a WRC-be

Hund Gábor

Ez a weboldal cookie-kat használ, hogy fokozza a felhasználói élményt. Elfogadom Adatkezelési tájékoztató

Kosár
  • Nincs termék a kosárban.