Rally

Közös versenyzéssel segít be egyik legnagyobb rajongójának Vogel Adri

Egy csapatban indul Vogel Adri és egyik legnagyobb szurkolója, Talabér Emília. Kettejük kapcsolata nagyjából hat évvel ezelőtt kezdődött, amikor a pályaversenyzőből lett ralipilóta egy jótékonysági rendezvényen megautóztatta az akkor hároméves kislányt. Emíila életében egyébként is minden adott volt ahhoz, hogy autóversenyző legyen, az első találkozása Adrival aztán megpecsételte a sorsát. 

 

“Emília egy nagyon elszánt, alázatos, elhivatott és tehetséges versenyző, biztos vagyok benne, hogy valóra fog válni az álma, és nemcsak raliversenyző, de sikeres raliversenyző lesz. Nemrég személyesen is láthattam egy futamon, most pedig én is beülök egy versenygokartba a csapattársaként. Életem egyik legizgalmasabb kihívása lesz, mert bár sokféle versenyjárművet kipróbáltam, a versenygokart eddig valamiért kimaradt” – mesélt kapcsolatukról Vogel Adri. 

 

A Roger Racing Team rali-Eb-n szereplő versenyzője fontosnak tartja, hogy minél több nő szerepeljen a motorsportban, Emília története pedig jó példa lehet mindenki számára. 

 

“Ha valaki ilyen fiatalon elkezdi gyűjteni a versenykilométereket, olyan tapasztalatra tehet szert, amit felnőttként nehéz pótolni. Én nem voltam ilyen szerencsés helyzetben, az én gyerekkoromban még nem volt annyira megszokott, hogy egy lány autókkal foglalkozzon, de örülök, hogy egyre kézzelfoghatóbb a változás ezen a téren.”

 

Adri és Emi augusztus 13-14-én, a GTC V. fordulóján versenyez együtt Visontán. 

Érdemes elolvasni

Rally Café Podcast – Vértes Rallye

Vörös Gergő

Pécs Rally 2021 – Hegyi előnevezők

Hund Gábor

Tragikus rally baleset a román bajnoki futamon

Hund Gábor

Ez a weboldal cookie-kat használ, hogy fokozza a felhasználói élményt. Elfogadom Adatkezelési tájékoztató

Cart
  • No products in the cart.