Krajnyák Petra: A végletek éve

Krajnyák Petra mögött nehéz, eseménydús év áll. A KIA hölgypilótája idén a megújult KIA Kupában és első ralis szezonjában is igyekezett helytállni.

„A bajnokságok kezdetekor már tisztában voltam azzal, hogy nehéz dolgom lesz, hiszen a KIA Platinum Cup is megújult, teljesen új autók lettek, sok az új pálya, ezért a tavalyi évben szerzett tapasztalataimra nem tudtam teljes mértékben támaszkodni. A fejemben csak annyi volt, hogy a körülményekből kihozzam a maximumot és minél több dolgot tanuljak. Nagy elvárásom nem volt a ralit illetően, hiszen életem első szezonját kezdtem ebben a szakágban.” – mondta a Rally Cafénak Krajnyák Petra.

A rali versenyeken Kása Balázs foglalta el a navigátori széket, akivel Petra már régóta együtt dolgozott.

„A kezdetektől egyedüliként Kása Balázs navigált a ralikon, akivel már összeszokott munkakapcsolatban voltunk, hiszen 3. éve a főszerelője a csapatnak, amiben vagyok.” – mondta Petra.

Az utcai KIA Picanto mindkét szakágban állta a megpróbáltatásokat, annak ellenére, hogy néha komoly feladat elé állították Petráék.

„Technikai problémánk nem volt idén a gyorsasági szakágban, a rallyban pedig csak pár elhasználódott csavar okozott óriási nehézségeket, de ez benne van…🙂 Ahhoz képest, hogy utcai autó, szerintem hihetetlen jól bírja a gyűrődést.” – mondta az autóról Petra.

A szezon a gyorsaságiban és a raliban is a tanulásról szólt, de igyekezett Petra kihozni a maximumot a futamokból.

„Ez a szezon a végletekről szólt. Mindkét bajnokságban voltam nagyon fent és nagyon lent is. Rengeteg tényező befolyásolja, amiket sajnos nem én irányítok. Sikerülhetett volna jobban is, de úgy érzem sokat kihoztam abból, ami a rendelkezésemre állt. A KIA Platinum Cupban a legjobb és a legrosszabb is a Hungaroringi hétvége volt. Iszonyatosan vártam, és 4. helyre kvalifikáltam magam, viszont óriási balesetem volt a rajtot követően. Rallyban pedig a Nyíregyháza Rally sikerült a legjobban.” – mondta Petra.

A KIA azonban még nem kezdheti el téli álmát.

„Terveim szerint a Szilveszter Rallyn zárjuk az idei esztendőt. 2019-ről egyelőre konkrétummal nem tudok szolgálni, de már folynak a tárgyalások.” – zárta Petra.

Közelgő események

 • vas
  24
  Már
  2019

  Rallye3: Lyukóbánya-Parasznya

 • csü
  28
  Már
  2019

  WRC: Korzika Rali

 • vas
  31
  Már
  2019

  F1: Bahrein