Kristoffersson: Nem valószínű, hogy ismét megvédem a címem

Johan Kristoffersson az elmúlt két évben Petter Solberg csapatával, a PSRX-el nyerte meg a Ralikrossz Világbajnokságot. Jövőre a Volkswagenes csapat nem indul a sorozatban, így Kristoffersson szerint nem valószínű, hogy ismét világbajnok lesz.

“Csalódott vagyok, hogy nem indul a PSRX jövőre a WRX-ben, hiszen két nagyszerű évet töltöttem a csapatban. Az első naptól nagyon jól éreztem magam a csapatban és a versenyek minden percét élveztem. Erre a két évre egész életemben emlékezni fogok. Szomorú vagyok, de megértem a döntést.” – mondta Johan Kristoffersson, aki idén 13 versenyből 12-t megnyerve szerezte meg sorozatban második világbajnoki címét.

A PSRX azt követően jelentette be, hogy 2019-ben szünetelteti a versenyzést, hogy a WRX-ből kiszállt a Peugeot és az Audi is.

“Még nem vetettem el teljesen, hogy indulok a WRX-ben egy másik csapatban, de egyre kisebb esélyét látom. Nem látok túl sok esélyt az újabb címvédésre.” – tette hozzá a 30 éves pilóta, aki már tesztelte is a Volkswagen WTCR autóját.

A svéd versenyző jövőre már biztosan elindul az új VW Polo GTI R5-tel a Svéd Ralin, és nem zárta ki további WRC2-es verseny lehetőségét sem, de 2021-ben szeretne ismét a WRX mezőnyben lenni.

“Ha valóban bevezetik 2021-ben az elektromos technológiát a WRX-ben, akkor szeretnék ismét visszatérni a sorozatba.” – mondta Kristoffersson.

Közelgő események

 • pén
  19
  Júl
  2019

  ERC: Róma Rali

 • vas
  28
  Júl
  2019

  F1: Németország

 • csü
  01
  aug
  2019

  WRC: Finn Rali