Kristoffersson WTCR pilóta lesz

Johan Kristoffersson 2019-ben csatlakozik a Sébastien Loeb Racing WTCR csapatához és Robert Huff, valamint Mehdi Bennani csapattársaként részt vesz a WTCR szezonban.

Johan Kristoffersson azt követően, hogy Petter Solberg csapata, a PSRX nem indul a Ralikrossz Világbajnokságban Sébastien Loeb csapatában találta meg a helyét, és elindul a 2019-es WTCR szezonban, ahol ismét Volkswagent fog vezetni.

A kétszeres WRX bajnok csatlakozása miatt Loebnek két csapatot is kell indítania a sorozatban, miután maradtak a 2018-as versenyzők, Robert Huff és Mehdi Bennani is, valamint egy negyedik pilótát is igazolnia kell.

Kristoffersson korábban kétszer lett bajnok a skandináv túraautó bajnokságban, ennek ellenére a WTCR nagy kihívást fog jelenteni a svéd versenyzőnek.

“Négy év ralikrossz után jövőre a WTCR-ben próbálok bizonyítani. Mivel a versenyek többsége új lesz számomra, így nagy kihívás lesz a szezon. Nagyon várom már, hogy elkezdjem a munkát Sébastien Loeb csapatának pilótáival, különösen a korábbi világbajnok Rob Huffal. Örülök, hogy továbbra is Volkswagent vezethetek.” – mondta Johan Kristoffersson.

Közelgő események

 • pén
  07
  jún
  2019
  vas
  09
  jún
  2019

  Rallye1: Székesfehérvár Rali 2019

 • vas
  09
  jún
  2019

  F1: Kanada

 • csü
  13
  jún
  2019

  WRC: Szardínia Rali