F1 WRC

Kubica a magyar rallyt követi

Kiszállt a Williams Forma–1-es autójából a hungaroringi szabadedzés után és az volt az első dolga, hogy megnézze, hogy áll a Finn Rally. De a magyar bajnokságot is követi, szerinte nagyon jó összefoglalók készülnek róla.

Kollégánk abban a szerencsés helyzetben volt, hogy a lengyel versenyző szponzora, az Orlen jóvoltából találkozhatott Robert Kubicával. Az udvarias hello, hello után amint a rallyra terelődött a szó, Kubica odahúzott magának egy széket és nekiállt sztorizni.

„Ismerem a magyar bajnokságot, szoktam nézni az eredményeket a neten. Különleges pályáitok vannak, nagyon nagyok az átlagsebességek.

Sok videót nézek róla, nagyon jó összefoglalókat készítenek” – mondta.

A Forma–1-ről ezek után egy szó sem esett, de Kubica még elmondta, hogy a Subaru WRC-nek volt a legjobb motorja és váltója az összes rallyautó közül, amit vezetett, de a Citroën DS3 WRC volt a legjobb. Hosszasan elemezte a gumikat, hogy milyen hibát követett el rallyversenyzői karrierje során és hogy mitől volt olyan jó a Citroën, Loeb kombináció.

A Kubicával készített teljes interjút a Rally Café augusztusi számában olvashatjátok, amelyet 15-étől találtok meg az újságárusoknál.

Érdemes elolvasni

Győzelemmel kezdte az évet Mads Ostberg

mihalyi.csaba

Meeke BDA Forddal térhet vissza

mihalyi.csaba

Loeb: Mindig helyesen kell dönteni

Hund Gábor