F1 WRC

Kubicát nagyon érdekelte volna Monza

Robert Kubica egy lengyel magazinnak nyilatkozva elárulta, nagyon is érdekelné az idei Monza Rally, azonban más elfoglaltsága lesz, így biztosan nem tud indulni az év utolsó WRC futamán.

 
Robert Kubica F1-es karrierje egy súlyos rali baleset miatt tört ketté, majd felépülése után maradt a ralinál és WRC pilóta lett, megnyerte a WRC2-es világbajnokságot 2013-ban és 2016-ig folytatta karrierjét a rally pályákon. Ezt követően kezdett el ismét azon dolgozni, hogy újra F1-es pilóta legyen, amit sikeresen elért és jelenleg is az Alfa Romeo tartalékpilótája.
 
A 35 éves lengyel pilótát az Eleven Sport kérdezte meg, nem szeretne-e indulni idén is Monzában, ahol korábban már nyerni is tudott.
 
“Valaki megkeresett a monzai indulással kapcsolatban, sőt még találkozni is szeretett volna velem. – mondta Kubica. Nagyon is érdekelt volna a lehetőség. Azonban a Monza Rally és a Bahrein Nagydíj egy időben zajlik, ezért az olasz versenyen biztosan nem tudok indulni. Tisztelem a rallysportot, de tudom mivel jár egy versenyre való felkészülés, ami most nem fér bele az időmbe.”

Érdemes elolvasni

11 WRC, 54 R5-ös, 95 induló Monzában

Hund Gábor

Nehéz helyzetben van Evans

Hund Gábor

Apukám kedvence, Richard Burns

Vörös Gergely

Ez a weboldal cookie-kat használ, hogy fokozza a felhasználói élményt. Elfogadom Adatkezelési tájékoztató