Forma–1 Magazin

Lando Norris egy életre megtanulta a leckét

Alig másfél éve van a Forma–1-ben Lando Norris, ahol máris az élmezőnybe verekedte magát. A tavalyi Yes Manből az idén igazi rámenős versenyző lett, aki a pályán kívül is népszerű. Képes akár 48 órán keresztül is számítógépen játszani, ha kell, szétszereli a McLarent és már az is tudja, hány kiló az autója.

Részlet a Rally Café 2020. augusztusi számában megjelent cikkből, amit keress az újságárusoknál valamint a MOL, az OMV és a Lukoil benzinkutakon vagy vedd meg a digitális Rally Cafét itt. Vagy fizess elő itt.

(…)

A Magyar Nagydíj után igazi szenzáció volt az a közösségi médiában megosztott kép, amikor Norris a McLaren alatt ül és éppen saját autóját szereli szét. Akár jó PR-húzás is lehetett volna, de nem erről van szó.

„Egyszerűen segíteni akartam a srácoknak. Három hét alatt három versenyünk volt. Pilótaként nem éreztem ezt olyan nagy megterhelésnek, vasárnap délután egyáltalán nem voltam fáradt a Hungaroringen. A szerelők viszont akkor már harmadik hete egyfolytában dolgoztak, rajtuk sokkal nagyobb a nyomás, úgyhogy csak segíteni szerettem volna nekik.“

Ez azért is érdekes Norris esetében, mert pályafutása elején egy műszaki kérdés miatt nem lett Red Bull versenyző.

„Ez azért így túlzás, nem tudhatjuk, hogy a Red Bull miért nem választott engem. Tény, hogy Monacóban, amikor a Forma Renault-val versenyeztem, megkeresett Helmut Marko (a Red Bull versenyzőkért felelős vezetője). A bokszunk mérföldekre volt a Forma–1-es paddocktól, úgyhogy rengeteget kellett gyalogolnia.

Már nem emlékszem pontosan miről beszéltünk, de arra igen, hogy megkérdezte, hány kiló a versenyautóm. Fogalmam sem volt, mondtam rá valamit, hogy négyszáz. (Valójában 490 kg a minimum súlya versenyző nélkül.) Azt mondja erre: Aha, Max (Verstappen) tudja az autója súlyát. Hát így nem lettem Red Bull-os. Egyébként nem is bánom. Saját menedzsmentem volt, ami mindig azt nézte, hogy nekem mi a jó, míg a Red Bullt tudjuk, hogy működik.“

A teljes hatoldalas cikket a Rally Café 2020. augusztusi számában olvashatod, amit keress az újságárusoknál valamint a MOL, az OMV és a Lukoil benzinkutakon vagy vedd meg a digitális Rally Cafét itt. Vagy fizess elő itt.

Érdemes elolvasni

AZ ŐS-TRABANTOS

mihalyi.csaba

KILINCCSEL ELŐRE IS GYORS

mihalyi.csaba

REÁLIS AZ EURÓPA-BAJNOKI CÍM

mihalyi.csaba

A oldalunk fenntartásához hirdetéseket jelenítünk meg, kérünk támogass minket annyival, hogy letiltod oldalunkon a hirdetésblokkoló bővítményt!

Köszönjük!