WRC

Lappi: A dobogósokkal nem tudtam volna harcolni

Esapekka Lappi fél percet vesztett a Monte-Carlo Rally nyitó szakaszán, ám a finn versenyző szerint ha nincs a probléma, akkor sem tudott volna az első három versenyzővel harcolni.

 
“Nem volt jó a tempónk, hogy harcoljak a Top3 versenyzővel. Ha nincs a túlmelegedéses probléma csütörtök este, akkor sem tudtam volna elég gyors lenni. Igyekeztem a saját feladatommal foglalkozni és nem figyeltem a többieket. Összességében nagyon elégedett vagyok a negyedik helyezéssel.” – mondta Esapekka Lappi a wrc.com oldalnak.
 
A finn versenyző és csapattársa, Teemu Suninen is sok időt elvesztett a Monte csütörtöki nyitó szakaszán, amikor a Ford Fiesta WRC elejére rátapadtak a falevelek, ami az autó vizének melegedéséhez vezetett.
 
“Egyértelműen ez volt a legnagyobb kihívást jelentő Montém. Vasárnap próbáltam mindent figyelembe venni, mégsem tudtam, hogy jó gumit választottam vagy sem. A szombat is nehéz volt a sok jeges résszel és a jégkémek információival. Sok információ rossz volt, amit a jégkémektől kaptam.” – tette hozzá Lappi.
 
Az M-Sport versenyzője szerint a Német Rallyn előny lehet, hogy a Montén sok felfüggesztési és differenciálmű beállítást kipróbáltak.
 
“Minden aszfaltos verseny más, de a Montén kitapasztaltam, hogy milyen az autó viselkedése ezen a felületen, ez pedig csak jól jöhet később.” – mondta Lappi.
A Montét Thierry Neuville nyerte Sébastien Ogier és Elfyn Evans előtt, Esapekka Lappi pedig a negyedik helyen ért célba.

Érdemes elolvasni

Tanak figyelmeztette az észt szervezőket

Hund Gábor

Latvala rövid időre tervez, de maximumot nyújt

Hund Gábor

Huttunen nagy csatában nyert Lengyelországban

Hund Gábor