ERC WRC

Lappi: Az ERC segített megtenni a következő lépést

Esapekka Lappi 2012 és 2014 között szerepelt az ERC-ben, ahol utolsó évében bajnoki címet szerzett. A finn versenyző a Monte-Carlo Rally előtt arról beszélt, az ERC-ben töltött időben sokat tanult és segített neki az előrelépésben.

 
A 29 éves Esapekka Lappi 2012 és 2014 között a Skoda Motorsporttal az ERC állandó részvevője volt, a S2000-es Skodával 2014-ben Európa-bajnok lett.
 
A finn versenyző rögtön győzelemmel debütált 2012-ben a Lengyel Rallyn, majd 2013-ban a svájci Rallye du Valais-n tudott nyerni, 2014-ben pedig a lett Liepaja Rallyn, az Ír Rallyn, és ismét Svájcban ért célba az első helyen.
 
“Ha egy jó bajnokságban tudsz szerepelni, akkor az sokat tud tanítani. Az ERC szintje nagyon magas volt, amikor ott versenyeztem, különösen sokat tanultam az aszfaltos versenyeken. Egy finn versenyző számára ez nagyon fontos a tanulásban. Az ERC-ben tapasztaltak segítettek megtenni a következő lépést a WRC felé. Sok olyan versenyen indulhattam, ahol különben nem versenyeztem volna. Ezekben az években voltam először gyári csapatban is, ahol megértettem, hogy miként dolgoznak ezekben a csapatokban és miként segítik versenyzőiket.” – mondta Esapekka Lappi.

Érdemes elolvasni

Ilyenek lesznek a WRC motorok 2022-től

Hund Gábor

A Hyundai “Maradj otthon, gondolj a motorsportra!” címmel indít programot

Hund Gábor

Latvala egyszerre három autót épít

Hund Gábor