WRC

Lappi évek óta nem volt ennyire felszabadult

Esapekka Lappi a hétvégi Arctic Rallyn tért vissza a WRC mezőnyébe, és Volkswagenjével hihetetlen dominanciát mutatott be. Mint később kiderült, ez nem is volt véletlen.

 
Esapekka Lappi szerződése tavaly év végén lejárt az M-Sportnál és mivel nem szeretett volna fizetni a versenyzésért a brit csapatnak, úgy tűnt idén otthonról nézi a WRC eseményeit. Aztán jött a Movisport általi lehetőség, hogy elinduljon az Arctic Rallyn egy VW Polo GTI R5-tel. Lappi a lehetőséget pedig nyolc szakasz győzelemmel hálálta meg, valamint a WRC2-es győzelemmel, melyet 47.,7 másodperc előnnyel szerzett meg Andreas Mikkelsen előtt.
 
“Nagyon jó versenyünk volt. – mondta Esapekka Lappi. Különösen szombaton a mínuszokban és napsütésben volt nagyon élvezetes a vezetés. Az autó tökéletes volt, jól sikerült az itiner is, remélni sem tudtam volna jobbat. Amikor hétfőn a második tesztnapunkon voltunk, Janne (Ferm, navigátor) megjegyezte, hogy évek óta nem látott ennyire felszabadultnak. Nagyon jó volt vezetni az autót. Nem tudom, hogy mikor volt olyan utoljára, hogy alig kellett az autóhoz nyúlnom. Talán még sok-sok évvel ezelőtt fordult ilyen elő, amikor még kevésbé próbáltam javítani a beállításokon.”
 
És, hogy bízik-e Lappi abban, hogy ismét WRC-be üljön?
 
“Ez csakis a pénztől függ. Remélhetőleg találunk még további támogatókat és akkor sikerül. Abban biztos vagyok, hogy a mostani verseny csak segíthet ebben.”

Érdemes elolvasni

Szeptemberre tolódhat a Finn Rally

Hund Gábor

Ezek a helyek a WRC jövőbeni céljai

Hund Gábor

Loeb kész az M-Sporttal visszatérni a WRC-be

Hund Gábor

Ez a weboldal cookie-kat használ, hogy fokozza a felhasználói élményt. Elfogadom Adatkezelési tájékoztató

Kosár
  • Nincs termék a kosárban.