WRC

Lappi már a rajt előtt kiesett visszatérő versenyén

Esapekka Lappi a holnapi Jamsan Aijat Rallyn tért volna vissza a járvány okozta szünetről, ám az M-Sport finn versenyzőjének már a rajt előtt véget ért a rendezvény.

Esapekka Lappi első versenyére készült a Mexikó Rally óta, a finn Jamsan Aijat Rallyn az ugyancsak finn JanPro Racing 2017-es specifikációjú Ford Fiesta WRC-jével állt volna rajthoz, azonban az autó már a verseny előtt megálljt parancsolt.
 
“Természetesen szomorú vagyok – mondta Lappi. – Azonban egy technikai sportban nem ritka a motorprobléma, ezért a mostani eset sem számít meglepetésnek. A hiba a teszten 300 méter megtétele után jelentkezett és nem tudjuk holnapra megoldani, így mégsem indulok a versenyen.
Mivel ez az egyetlen ilyen autó Finnországban, nem tudunk másikkal indulni sem. Nagyon régen nem tudtam már versenyezni, és nem is emlékszem ekkora kihagyásra. Most szeretnénk a JanPro Racinggel ezt az autót megcsinálni és egy másik versenyen rajthoz állni.”

Érdemes elolvasni

Neuville az élen, Hyundai 1-2

Hund Gábor

Ismét Neuville vezet, három defekttel indult a délután

Hund Gábor

Tanak: Ehhez nincs mit hozzátenni

Hund Gábor

A oldalunk fenntartásához hirdetéseket jelenítünk meg, kérünk támogass minket annyival, hogy letiltod oldalunkon a hirdetésblokkoló bővítményt!

Köszönjük!