WRC

Lappi: Meglepett, hogy Ogier nem vonult vissza

Esapekka Lappi elárulta, hogy meglepődött tavalyi csapatársának, Sébastien Ogier-nak azon döntésén, hogy nem vonult vissza, miután 2019-ben kikapott Ott Tanaktól.

 
Sébastien Ogier tavaly kijelentette, hogy 2020 végén befejezi a versenyzést a WRC-ben, azonban Esapekka Lappi arra számított, hogy már 2019 végén visszavonul tavalyi csapattársa, miután elvesztette a vb címet.
 
“Meglepett Ogier, hogy idén is folytatja karrierjét. Arra számítottam, hogy vissza fog vonulni 2019 végén. – mondta Esapekka Lappi, aki tavaly a Citroennél volt Ogier csapattársa. Úgy tűnik, hogy a vb cím elvesztése az idei évre új lendületet adott neki..”
 
Lappi azt is elárulta, hogy a tavalyi szezon során Ogier olyan részletekre hívta fel a figyelmét a mérnökökkel való együttműködés terén, amire korábban nem is gondolt.
 
“Szerencsés vagyok, hogy az utóbbi három évben sok versenyzővel tudtam együtt dolgozni, de mind közül Sébastien Ogier volt a csúcs. Nagyon meglepett, hogy mennyire tud a legkisebb részletekre is figyelni. Ezt nem a vezetésre értem, hanem inkább a csapattagokkal való kommunikálásra, a különböző információk begyűjtésére és a gumiválasztásra. Ilyenre eddig egyáltalán nem figyeltem.”

Érdemes elolvasni

Januártól dübörögnek a 2022-es WRC-k

Hund Gábor

Ilyenek lesznek a WRC motorok 2022-től

Hund Gábor

A Hyundai “Maradj otthon, gondolj a motorsportra!” címmel indít programot

Hund Gábor