WRC

Lappit sokkolta a Citroen

Esapekka Lappi bevallotta, sokkolta a Citroen kilépése a WRC-ből. A finn versenyző most az M-Sporttal igyekszik tárgyalni.

 
Esapekka Lappi tavaly év végén ment a Toyotától a Citroenhez, ahol Sébastien Ogier volt a csapattársa. A fiatal versenyző a szezon nagy részében küzdött a C3 WRC-vel, Finnországban és Törökországban a második helyet elérve a VB 10. helyén zárt.
 
A Citroen kivonulásával Lappinak új csapat után kell néznie, azonban választási lehetősége nincs. A Hyundai felállása már meg van, a Toyota pedig várhatóan a Sébastien Ogier, Elfyn Evans, Kalle Rovanpera hármast fogja hétfőn bejelenteni, így Lappi csak Evans helyét próbálhatja betölteni az M-Sportnál. A helyre azonban sok versenyző pályázik.
 
Esapekka Lappi elárulta, nem tudott a Citroen kilépési terveiről, ezért sokkolta a hír.
 
“Természetesen én is olvastam a pletykákat, hogy a Citroen a kilépést tervezi. Próbáltam információt szerezni Pierre Budartól, de nem mondott semmit. Azt hittem, hogy csak egy rossz vicc a pletyka, aztán amikor bejelentették a kilépést, teljesen sokkolva lettem. Most az M-Sport az egyetlen megmaradt esélyem, ugyanakkor sokan szeretnék az az egy helyet megszerezni. Ha az idei eredményekre tekintünk, látjuk, hogy nem mi vagyunk a legjobb versenyzők, de harcolunk, ahogy tudunk, hogy folytatni tudjuk a WRC szereplést.” – mondta a 28 éves pilóta.
 
Lappi már tesztelte a 2020-as fejlesztéseket megkapó Citroen C3 WRC-t, és biztos benne, hogy a csapat iránya jó volt.
 
“Azt hiszem, nagy javulást érhettünk volna el 2020-ban. Az új aerodinamikai csomag nagyon jól működött a teszteken, biztos, hogy a gyors szakaszokon és versenyeken sokkal jobbak lehettünk volna. További frissítések is tervben voltak, például a motor, néhány geometriai elem, a kormánymű, a differenciálmű. Idén főként murván voltunk jók, aszfalton sok munkát kellett végeznünk, de javultunk. – tette hozzá Esapekka Lappi.
 

WRC gyári versenyzők 2020-ban

 
Hyundai Shell Mobis World Rally Team
Thierry Neuville (2020–’21)
Ott Tänak (2020–’21)
Dani Sordo (7 verseny 2020)
Sébastien Loeb (7 verseny 2020)
Craig Breen?
Andreas Mikkelsen?
 
Toyota Gazoo Racing World Rally Team
Kalle Rovanperä
Sébastien Ogier?
Elfyn Evans?
Jari-Matti Latvala?
Esapekka Lappi?
Kris Meeke?
Takamoto Katsuta?
 
M-Sport World Rally Team
Esapekka Lappi?
Elfyn Evans?
Teemu Suninen?
Oliver Solberg?

Érdemes elolvasni

Evans: Már lemondtam a győzelemről

Hund Gábor

Evans nyert és vezeti a vb-t

Hund Gábor

Evans a győzelem kapujában, kiesett Ogier

Hund Gábor

A oldalunk fenntartásához hirdetéseket jelenítünk meg, kérünk támogass minket annyival, hogy letiltod oldalunkon a hirdetésblokkoló bővítményt!

Köszönjük!