WRC

Latvala: A legjobb háromban kell lenni

Jari-Matti Latvala első idei WRC futamán áll rajthoz, ám a Svéd Rally helyett akár Finnországban vagy a Montén is érezhetné magát a változatos, nem egyszer murvás szakaszok miatt.

 
“A szakaszok jobbak, mint amire számítottam, de egyáltalán nem könnyűek.” – mondta Jari-Matti Latvala, aki Svédországban kezdi idei 5 versenyből álló WRC programját.
 
A finn pilóta ezután külön is beszélt a Svéd Rally szakaszairól.
 
“A vasárnapi Likenas szakaszon a legjobb a helyzet, hasonlóan a pénteki és szombati első szakaszhoz, a Hof-Finnskogenhez. A pénteki és szombati második és harmadik szakasz, a Finnskogen és a Nyckelvattnet azonban nehéz lesz. Ezeken nyomokban van jég, de főként murvásak. Különösen veszélyes a helyzet, ha előbb murván kell menni, ahol elkopnak a szögek, majd ezt követően jeges lesz az út. Az itinerben külön felírtuk a jeges és murvás részeket. A Finnskogen szakasz és a péntek-szombati utolsó szakasz, a Torsby Sprint nagyon rossz állapotban vannak. A szöges gumikat nem úgy tervezték, hogy durva talajon helyt álljanak, hanem hóban és jégen kellene őket használni.” – mondta Latvala.
 
A privát Toyotával induló versenyző szerint a kanyar levágások különösen sok rizikót tartogathatnak.
 
“A levágások is veszélyesek lehetnek, mert a nyárihoz képest jóval keményebb a talaj és levágásnál könnyen leválhatnak a gumik a felniről. Ha nem vagy teljesen biztos a kanyarban, inkább nem célszerű levágni.” – mondta Latvala.
 
A finn versenyző a nehézségek ellenére szeretne a dobogón zárni.
 
“Szeretnénk egy jó eredménnyel megalapozni a további versenyeinket, ehhez pedig a legjobb háromban kell lennünk. Ehhez azonban nyomni kell, nem lehet lazán versenyezni.” – mondta a finn pilóta.

Érdemes elolvasni

Latvala rövid időre tervez, de maximumot nyújt

Hund Gábor

Huttunen nagy csatában nyert Lengyelországban

Hund Gábor

Észtország szurkolók nélkül is tervez

Hund Gábor