WRC

Latvala: A rally kezd pályaversenyzéssé válni

Jari-Matti Latvala szerint a rally versenyzés egyre inkább kezd hasonlítani a pályaversenyzésre, és emiatt sokkal nehezebb dobogóra állni egy WRC futamon is.

 
Jari-Matti Latvala a legtapasztaltabb versenyző a WRC-ben, miután 209 versenyen állt rajthoz, 18-szor nyert és 67-szer zárt dobogón.
 
A 35 éves pilóta szerint nagyon megváltozott a rally versenyzés, nincsenek titkok és mindenki egyre inkább pályaversenyző stílusban közlekedik.
 
“Teljesen a pályaversenyzés felé haladunk. – mondta Latvala. Emlékszem arra a korszakra, amikor még nem volt ennyi belső felvétel elérhető. Néhány szakaszról persze volt, de koránt sem ennyi. Akkoriban senki sem tudta, hogy mivel érted el a jó eredményed, jelenleg viszont már nincs titok. 10-15 éve még nem volt ilyen szoros egy rally. A dobogóra akkor sem volt könnyű felférni, de könnyebb volt, mint most. Jelenleg az autók és a versenyzők között is kicsi a különbség. Jelenleg már mindenki sok belső felvétellel készül egy versenyre, emiatt sokkal inkább fel tud készülni, mint régen.”

Érdemes elolvasni

Loeb nyerte a rajthelyért vívott csatát!

Hund Gábor

Neuville kezdett a legjobban, Loeb 2.

Hund Gábor

Evans: Szinte garantált a defekt vasárnap

Hund Gábor

A oldalunk fenntartásához hirdetéseket jelenítünk meg, kérünk támogass minket annyival, hogy letiltod oldalunkon a hirdetésblokkoló bővítményt!

Köszönjük!