WRC

Latvala: Hova akarják halasztani a versenyeket?

Jari-Matti Latvala szerint csak a dolgok szépítése, hogy a WRC futamok elhalasztásáról hoznak döntéseket, mert ezeket a versenyeket nem lehet az év második felébe sehova sem betenni.

 
“Csodálkozom, hogy a versenyek elhalasztásáról esik szó. – mondta Jari-Matti Latvala. Hova akarják tenni ezeket a versenyeket? A szezon második felében nagyon szűk a mozgástér. Nem lehet ésszerűen megoldani a logisztikát. Több versenynek sem lesz helye az év második felében. Az elhalasztás csak a dolgok szépítése, mert nem akarják kimondani a törlést.”
 
Valószínűleg a júliusi Szafari Rally is el lesz halasztva, hiszen Afrikában csak most kezdett terjedni a koronavírus. Így leghamarabb augusztusban, a Finn Rallyval lehet újrakezdeni a szezont.
 
“Szerintem a Török Rally helyett inkább Portugáliába kellene menni, Szardínia valószínűleg idén már nem is lesz megrendezhető. A Finn Rally után Új-Zélandot, majd Japánt látom megrendezhetőnek és logikusnak. Nem látok megoldást a logisztikára, hogy a világ másik végéről Argentínába menjünk. Ezt teljesen el kell felejteni!”

Érdemes elolvasni

Januártól dübörögnek a 2022-es WRC-k

Hund Gábor

Ilyenek lesznek a WRC motorok 2022-től

Hund Gábor

A Hyundai “Maradj otthon, gondolj a motorsportra!” címmel indít programot

Hund Gábor