WRC

Latvala ideges

Jari-Matti Latvala, a Toyota Gazoo Racing csapatmenedzsere elárulta a Monza Rally délelőtti szakaszai után, kissé ideges azt a tempót látva, amit Sébastien Ogier és Elfyn Evans mutat.

 
A Monza Rally négy szakasza után Sébastien Ogier 6.5 másodperccel vezetett Elfyn Evans előtt, és ketten teljesen más dimenzióban autóztak, mint a többiek, hiszen a harmadik Thierry Neuville ekkor 27.2 másodperc hátránnyal állt, vagyis csaknem 7 másodpercet kapott Ogiertól szakaszonként.
 
Jari-Matti Latvala el is árulta, hogy kissé ideges a látott tempó miatt.
 
“Elmondhatom, hogy kissé ideges vagyok. – mondta a Toyota Gazoo Racing csapatmenedzsere. Most a fiúk hatalmas csatát vívnak az élen, és láthatjuk, hogy mekkora tempót produkálnak. Seb és Elfyn most a teljesítményük csúcsát mutatja. Ugyanakkor a többi versenyzőtől már láttunk néhány hibát reggel, úgyhogy ige, ideges vagyok, és csak remélni tudom, hogy Seb és Elfyn az úton tud maradni.”
 
Latvala már akkor látta Ogier-n, hogy ma mindent bele fog adni, amikor reggel elindult a szervizparkból az első szakasz felé.
 
“Láttam Seben, hogy nagyon koncentrál. Az utóbbi két verseny nem sikerült elég jól számára, mert csak a bajnokságra, a pontok tartására koncentrált. Ma reggel azonban egy teljesen más Sebet láttam. Amikor elindult a szakaszokra azt a versenyzőt láttam, aki csak támadásra tud gondolni, hasonlóan, mint idén Szardínián.”
 
Ugyanakkor a Toyotának is kell még néhány pont a gyártói vb címhez, ezért Kalle Rovanpera fontos szerepet kapott.
 
“Az egyéni vb cím még nyitott, ezért tiszta küzdelmet szeretnénk látni Sébastien Ogier-tól és Elfyn Evanstől. Épp ezért kértük fel Kalle Rovanperát, hogy ezúttal a célba érésre koncentráljon, ne kockáztasson, hogy ha baj lenne, az ő pontjaival még mindig meg legyen a gyártói vb cím. Így nem kellett szólnunk Sebnek és Elfynnek, hogy óvatosabban vezessenek.”

Érdemes elolvasni

Oliver Solberg Hyundai i20 N Rally teszt (videó)

Hund Gábor

Ott Tanak Hyundai i20 N Rally1 teszt (videó)

Hund Gábor

Neuville és Wydaeghe kórházban a tesztbaleset után

Hund Gábor

Ez a weboldal cookie-kat használ, hogy fokozza a felhasználói élményt. Elfogadom Adatkezelési tájékoztató

Cart
  • No products in the cart.