WRC

Latvala: Ilyen szezonról álmodni sem mertem volna

Jari-Matti Latvala 2018-ban még versenyzőként nyerte meg a gyártók vb címét a Toyotának, idén azonban az ő csapatvezetésével sikerült megszerezni három vb címet is a japán márka számára.

 
“Egy hosszú szezon során próbáltuk megszerezni a vb címet, és most, hogy meg van megkönnyebbültem. – mondta Jari-Matti Latvala, a Toyota Gazo Racing csapatvezetője. Ez egy különleges helyzet számomra, és nagyon érzelmes. 2018-ban, Ausztráliában az én eredményemmel lett meg a Toyota számára a gyártók vb címe, most pedig ismét sikerült ezt a címet megszerezni, de már a csapatvezetésemmel. Csodálatos szezonunk volt 9 győzelemmel, kettős sikerrel az egyéni bajnokságban. Ennél többet nem kérhettünk. Ilyen szezonról még álmodni sem mertünk volna.”
 
Latvala elárulta, egy komoly dogot is megértett az idei szezon során.
 
“A jelenlegi versenyzőinket nézve rájöttem, hogy miért nem tudtam egyszer sem vb címet szerezni pilótaként. Jó, hogy sikerült idén mindenkit folyamatosan motiválni és fenn tartani bennük a motivációt. Olyan volt az idei év, mintha egy új világba csöppentem volna, mert egy nagy csapatot kellett összetartanom. Emellett a versenyzők jó érzetét is folyamatosan fenn kellett tartani az autóban. Sokat tanultam arról, hogy mit lehet a versenyzőknek mondani és mit lehet a csapattagoknak.”

Érdemes elolvasni

Oliver Solberg Hyundai i20 N Rally teszt (videó)

Hund Gábor

Ott Tanak Hyundai i20 N Rally1 teszt (videó)

Hund Gábor

Neuville és Wydaeghe kórházban a tesztbaleset után

Hund Gábor

Ez a weboldal cookie-kat használ, hogy fokozza a felhasználói élményt. Elfogadom Adatkezelési tájékoztató

Cart
  • No products in the cart.