WRC

Latvala: Közelebb leszünk az R5-höz, de…

https://www.youtube.com/watch?v=Eitm7MTsYus

Jari-Matti Latvala, a Toyota Gazoo Racing csapatfőnöke beszélt a Rally1-es autóról és arról is, hogy miként alakul a téli tesztidőszak számukra.

 
“Jövőre minden változik és kiegyenlítődik, így Esapekka Lappi sem lesz hátrányban. – mondta Jari-Matti Latvala a Rallit.fi oldalnak. Azt gondolom, hogy Esapekkához jól illik majd a Rally1-es autó, mert hasonló az R5-höz. Vezetési tulajdonságaik nagyon hasonlóak. Technikai oldalról tehát a Rally1-es autó közelebb lesz a Rally2-es autóhoz, de erejüket tekintve hatalmas lesz a különbség. A motor jóval erősebb, mint egy Rally2-es autóban, hiszen a jelenlegi motorok lesznek kiegészítve egy hibrid egységgel. Az új autók inkább azoknak okozhatnak némi nehézséget, akik hozzászoktak a WRC autók utolsó generációjához, mert nem fognak olyan könnyen fordulni.”
 
Latvala azt is elárulta, hogy miként alakulnak a téli tesztek a Rally1-es autóval.
 
“Elfyn Evans és Kalle Rovanpera már tesztelte egy-egy napot a Rally1-es autót. Hamarosan újabb tesztek jönnek, de ezeket főként Juho Hanninen végzi majd, mert az autó még fejlesztés alatt áll és a versenyzők csak a kész autót kapják majd meg. Esapekka Lappi számára a Rally1-es tesztek csak év végén kezdődnek. Előbb Sébastien Ogier tesztelhet majd a Monte előtt, majd amikor már hóban tesztelünk, akkor jön Esapekka.”

Érdemes elolvasni

Elképesztő ez a belső Juha Kankkunentől!

Hund Gábor

Kettős győzelmet aratott a Hyundai Spanyolországban ezen a téren

Hund Gábor

Loeb egy Pumával barátkozott

Hund Gábor

Ez a weboldal cookie-kat használ, hogy fokozza a felhasználói élményt. Elfogadom Adatkezelési tájékoztató

Cart
  • No products in the cart.