WRC

Latvala nehéz helyzetben

Jari-Matti Latvala feladta azon tervét, hogy idén megpróbáljon kiharcolni magának egy gyári szerződést 2021-re, inkább jövőre harcol egy 2022-es ülésért.

A 35 éves Jari-Matti Latvala továbbra is kitart azon elhatározása mellett, hogy a tavaly év végén elvesztett gyári, főállású versenyzői szerepe nem jelenti karrierje végét, azonban azt a tervét feladni kényszerült a világjárvány okozta helyzet miatt, hogy egy jövő évi szerződést harcoljon ki idei szereplésével.

A finn versenyző csupán a Svéd Rallyn tudott elrajtolni és műszaki hiba miatt azt a versenyt sem tudta befejezni, ezért Tommi Makinen egy kedvezményes lehetőséget szeretett volna egykori pilótájának adni, az idei bizonyítást azonban a versenyek folyamatos halasztása és törlése meghiúsította.

“Keményen harcoltam, hogy el tudjak indulni Szardínián, azonban el lett halasztva, majd amikor a Finn Rallyt és a Wales Rallyt is törölték nagyon nehéz helyzetbe kerültem. – mondta Jari-Matti Latvala. Igazából ezeken a versenyeken szerettem volna idén részt venni. Egy finn versenyzőnek fontos, hogy induljon hazai versenyén, hogy szponzorokat szerezzen és azokat megtartsa hosszabb távra. Amikor a Finn Rallyt törölték, súlyosan érintett.”

“Meg kell várni, hogy kiderüljön idén milyen versenyek lesznek, de abban biztos vagyok, hogy jövőre versenyezni akarok és harcolni még egy gyári szerződésért. Tervezem, hogy a Toyota Celicámmal elindulok a Historic ERC-ben, ami segítene formában tartani.”

Érdemes elolvasni

A Hyundai is bemutatta csapatát

Hund Gábor

Greensmith is eldobta a teszten

Hund Gábor

10 éve nem volt ekkora változás Neuville-nél

Hund Gábor

Ez a weboldal cookie-kat használ, hogy fokozza a felhasználói élményt. Elfogadom Adatkezelési tájékoztató