WRC

Latvala: Nem láttam értelmét a folytatásnak

Jari-Matti Latvala és Juho Hanninen szombaton nem folytatja a versenyt, miután pénteken elektronikai hiba miatt kiállni kényszerült a Svéd Rallyn.

 
Jari-Matti Latvala első idei WRC futamán állt rajthoz azt követően, hogy elvesztette gyári pozícióját, azonban a Svéd Rallyn három szakasz után kiállni kényszerült. A finn versenyző autója szombatra elkészült volna, azonban Latvala úgy döntött, nem folytatja.
 
“Meg lehetett volna javítani az autót, és folytathattuk volna a versenyt, de a kiállás mellett döntöttem – mondta. – A pénteki kiállás után már csak a gyorsasági időkre tudtam volna koncentrálni, de ennek nem láttam értelmét. Akkor van értelme végig menni egy versenyen, ha van esélyed jó eredményt  elérni. Így pénzt takarítunk meg a következő rallykra.” 
 
A finn versenyző a privát Toyotával a kilencedik helyen állt, amikor a második szakaszon megforgott, majd a harmadikon elektronikai hibája lett a Yaris WRC-nek.
 
“A motor leállt, majd újra indult, többször is. A forgás is egy leállásnál történt. A szakasz után próbáltam javítani az autón, de ötszáz méter után ismét jelentkezett a probléma. Nem tehettünk semmit. Most Szardíniáig több idejük van a mérnököknek, hogy kijavítsák az autót.”
Jari-Matti Latvala legközelebb Olaszországban szeretne indulni.

Érdemes elolvasni

Rovanpera: Ez most nem tetszett

Hund Gábor

Makinen javaslatot tett utódjára

Hund Gábor

Makinen: Tanak teljesen hülye és sportszerűtlen volt

Hund Gábor

A oldalunk fenntartásához hirdetéseket jelenítünk meg, kérünk támogass minket annyival, hogy letiltod oldalunkon a hirdetésblokkoló bővítményt!

Köszönjük!