WRC

Latvala: Nem vártunk győzelmet, aztán jött egy repülő finn

Jari-Matti Latvala, a Toyota Gazoo Racing csapatfőnöke elismerte, csapata nem számított győzelemre Görögországban, de aztán jött Kalle Rovanpera, aki elképesztő dolgot vitt véghez.

 
Kalle Rovanpera karrierje második győzelmét szerezte a WRC.-ben az Acropolis Rallyn nyújtott érett versenyzéssel, amivel végül 42.1 másodperc előnnyel nyert Ott Tanak előtt.
 
Jari-Matti Latvala elismerte, az út takarítás miatt nem számolt győzelemmel Görögországban, és akkor jött egy korát meghazudtoló teljesítményt nyújtó repülő finn.
 
“Nem számítottunk győzelemre, de aztán jött egy repülő finn, aki szombaton és vasárnap is dominálni tudott. – mondta a Toyota Gazoo Racing csapatfőnöke. Elképesztő volt látni Kalle Rovanpera teljesítményét, hogy milyen nyugodt és mennyire érett. Kijelenthetjük, hogy Kalle idén felnőtt és egy év alatt 5 évet fejlődött. Nagyszerű volt ezen a hétvégén Kalléval dolgozni, azt gondolom, a tavaszi nehézségei során rengeteget fejlődött. Ebben a nehéz időszakban lépett előre nagyon sokat, ez tette erőssé és ennek eredményét láthattuk Észtországban, Belgiumban és most is.”
 
Természetesen Kalle Rovanpera, aki éppen a következő versenyen, Finnországban lesz 21 éves, is elégedetten értékelte a hétvégét.
 
“Nagyszerű hétvégénk volt. – mondta a finn versenyző. Kicsit meglepődtem a néhány szakaszon kialakult időkülönbségen. Nyilván éreztem, hogy jó időm lesz, de meglepődtem, hogy mennyivel volt jobb a többieknél. A verseny előtt tudtam, hogy nehéz rally lesz, és így is lett. A szakaszok nagyon technikásak voltak, és nagyon nagy kihívás volt jó itinert készíteni. Azt hiszem, a sok feljegyzett információ volt az erősségünk a hétvégén.”

Érdemes elolvasni

Meg van Fourmaux új navigátora

Hund Gábor

Navigátort váltanak a fiatalok

Hund Gábor

Így látta Makai Gergely hivatalos fotósként az Acropolis Rallyt (videő)

Hund Gábor

Ez a weboldal cookie-kat használ, hogy fokozza a felhasználói élményt. Elfogadom Adatkezelési tájékoztató

Cart
  • No products in the cart.